Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Dronepiloot beschoten bij Gemaalweg Tholen

Toegevoegd: 18-06-2022, 12.39 uur
Dronepiloot beschoten bij Gemaalweg Tholen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - Een inwoner van Tholen is vrijdag gewond geraakt toen hij (vermoedelijk) werd beschoten in de buurt van de Gemaalweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, de politie doet onderzoek.


De Tholenaar was rond 12.30 uur met een drone aan het vliegen in de omgeving van de Gemaalweg. Op een gegeven moment hoorde hij twee knallen. In eerste instantie dacht het slachtoffer dat zijn drone kapot was gegaan en in stukken was gevallen, maar met de drone bleek niets aan de hand. Toen ontdekte het slachtoffer dat hij een verwonding aan zijn arm had.

In het ziekenhuis bleek er een patroon van (mogelijk) een vuurwapen in zijn arm te zitten, zo meldt de politie die inmiddels een onderzoek is gestart naar het incident. Tips zijn welkom bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844, WhatsApp (06-12207006) of Meld Misdaad Anoniem: telefoonnummer 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (18-6-2022 om 15:27)
Nu is het ook wel zwaar irritant ook , zo’n drone ,ook inbreuk op je privacy . Wellicht beter goed gesprek
Koos P. (18-6-2022 om 15:19)
Op dat tijdstip mag je daar ook niet vliegen met een drone, tenzij je een ontheffing hebt. Het ligt in een militair no-fly zone van Woensdrecht. Ik wil hiermee overigens niet zeggen dat het daarom goed is dat de beste man is beschoten. Beterschap, en lees tijdens je herstel eens in omtrent de regels die bij het dronevliegen horen. Zo blijft de hobby voor iedereen leuk!
Ger huibregtse (18-6-2022 om 14:51)
Ik kan me zo maar voorstellen dat bij iemand de emmer overliep. Ziekmakend is het geluid van deze krengen en niet te vergeten de inbreuk van de privacy van mensen. Als ze constant boven je tuin vliegen kan ik echt voorstellen dat iemand hiervan over de kook is geraakt. Beter dat ding uit de lucht schieten dan op iemand. Dat dan weer wel. Maar betere handhaving van de regels zou ook helpen. Ze veroorzaken gewoon vaak veel overlast.
Huib (18-6-2022 om 14:27)
Des te meer reden voor de politie om dit gebied wat verder uit te kammen waarschijnlijk wilde iemand even niet op YouTube met zijn handelswaren.
kees (18-6-2022 om 14:23)
Een raar verhaal , er is geschoten op een drone Later word er ontdekt dat de drone niet is geraakt dan blijkt er iemand gewond door mogelijk een vuur wapen ik denk dat men beschoten word met een vuurwapen , dan denk ik dat het sneller ondekt word
Cookie-instellingen beheren