Weerbericht:
Af en toe zon, in het noordwesten nog een bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Man onder invloed rijdt in op jong gezin op A58

Toegevoegd: 01-07-2022, 14.57 uur
Man onder invloed rijdt in op jong gezin op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 49-jarige man uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden nadat op op de A58 een jong gezin zou hebben achtervolgd en lastiggevallen. Hij zou onder andere op het gezin zijn ingereden, zo luidde de oorspronkelijke melding rond 19.00 uur bij de politie.


Nadat het gezin had gemeld dat een hun onbekende persoon hen op de snelweg richting Middelburg had achtervolgd en tevens op hun voertuig was ingereden, gingen meerdere politie-eenheden op pad. De verdachte, volgens een woordvoerder een bekende van de politie, werd even later aangetroffen op het Mortierepad in Middelburg.

“De man stapte uit een beschadigde auto, rook naar alcohol en was zichtbaar onder invloed. Bovendien gebruikte hij, toen de politie hem aansprak, softdrugs en gedroeg hij zich agressief”, zo vertelt de politie vandaag. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, maar wilde op het bureau niet meewerken aan onderzoek hiernaar. Bij nader onderzoek bleek het rijbewijs van de man verlopen te zijn en daarom werd dit ingenomen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de speekseltest, het rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden onder invloed en het vertonen van gevaarlijk rijgedrag. De auto waarin de Vlissinger reed is in beslag genomen. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij weigerde vanochtend een verklaring af te leggen en is in de loop van de ochtend weer vrijgelaten. De man moet zich op een later tijdstip nog wel tegenover een rechter verantwoorden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (2-7-2022 om 10:05)
Uk denk dat de politie zijn werk wel kan. Dus je kan het belachelijk vinden maar hij is nu nuchter en hij moet nog voor de rechter komen. Dus wat wil je nog meer je weet helemaal niet wat er is voorgevallen of hoe die man in die toestand verzijld is geraakt. Ik denk dat deze meneer eens een sociale hulp kan gebruiken. Zal beter voor hem zijn dan deze ongenuanceerde opmerkingen te lezen. Maar gelukkig hebben jullie moraalridders jullie zegje mogen doen. Applaus voor je mening.
Arthur (2-7-2022 om 10:02)
Ik ben als tiener vroeger voor wat dronken baldadigheid strenger gestraft. Maar blijkbaar mogen klootzakken die keer op keer wat flikken, zo weer de straat op. Onbegrijpelijk.
Peter (1-7-2022 om 20:47)
Hij is bewezen schuldig, dan kan de rechter snel oordelen, vasthouden en zonder drank en drugs zetten tot de veroordeling. Gewoon een veelpleger denk ik, rijbewijs is niet meer nodig, toegang tot het aanschaffen/op naam zetten van een auto onmogelijk maken. De rechtsgang in ons land is een lachertje.
bram goeree (1-7-2022 om 17:22)
hoezo vrijgelaten en later voor de rechter verantwoorden .denken jullie nu echt dat hij braaf naar de rechtbank komt ? dit is een idioot die nergens om geeft .zo een figuur moet nooit meer een rijbewijs kunnen krijgen .
Anton (1-7-2022 om 16:27)
Belachelijk om deze vent weer vrij te laten! Straks zijn er echt slachtoffers te betreuren en dan gaan alle instanties inclusief de politie, weer naar elkaar wijzen als het om de schuldvraag gaat.
Anneke (1-7-2022 om 16:13)
Vanochtend weer vrijgelaten?? Wat moet je dan wel niet gedaan hebben om vastgezet te worden! Me dunkt, genoeg strafbare feiten geconstateerd om een poosje opgesloten te worden!
Cookie-instellingen beheren