Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Grote brand in schuur Plattendijk Hulst

Toegevoegd: 11-07-2022, 15.19 uur - Update: 11-07-2022, 19.11 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst is vanmiddag een grote brand uitgebroken in een schuur op een erf aan de Plattendijk. Binnen een minuut na de melding schaalde de brandweer al op naar 'grote brand'. Bij de brandbestrijding werd flink wat materieel ingezet.


De eerste melding van de brand kwam rond 15.15 uur binnen bij de alarmcentrale. Al snel kwam er veel zwarte rook vrij en bleek dat de brand al uitslaand was. Hierop werden in korte tijd onder meer vier blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker opgeroepen om de brand te bestrijden. Ook een watertransportsysteem met dompelpomp kwam ter plekke.

De schuur in kwestie, volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) circa 10 bij 25 meter groot, is volledig in vlammen opgegaan. In de loods ligt een lading vlas, de brandweer zal nog geruime tijd nodig hebben om dit af te blussen. Het dak van de schuur bevatte volgens de Veiligheidsregio asbest. "Er zijn asbesthoudende deeltjes op het erf en het naastgelegen landbouwperceel terecht gekomen. Er is geen verdere verspreiding van deeltjes", aldus een woordvoerder.

De brandweer zette met succe in op het voorkomen van uitbreiding naar de twee naastgelegen woningen. Rond 16.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Op dat moment was de kans op overslag niet meer aanwezig. Er zijn geen mensen en/of dieren gewond geraakt. De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de eigenaar van de schuur te helpen bij de afhandeling van de ontstane schade. 

Vanwege de brand is de Plattendijk is voorlopig afgesloten tussen de rotonde bij de kruising Tolweg - Langeweg (N258) en de kruising bij de Fransestraat.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren