Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rook in stadskantoor Terneuzen, opschaling grote brand

Toegevoegd: 20-07-2022, 12.20 uur - Update: 20-07-2022, 12.43 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In het stadskantoor van de gemeente Terneuzen in Terneuzen is vanochtend brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is met diverse voertuigen ter plaatse.


Rond 10.30 uur werd rookontwikkeling waargenomen in het gebouw aan het Stadhuisplein. Uit voorzorg werd het hele gebouw ontruimd. Op het moment van de ontruiming waren circa 50 personen in het gebouw aanwezig. Na twintig minuten werd opgeschaald naar middelbrand zodat naast een hoogwerker ook twee blusvoertuigen ter plekke kwamen. Vanwege de omvang van het gebouw schaalde de brandweer rond 11.30 uur op naar grote brand. Hierna kwam een extra blusvoertuig ter plekke.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd de rookontwikkeling gezien op de zevende verdieping van het gemeentehuis en is een blikseminslag vermoedelijk de oorzaak geweest van het incident. Volgens de woordvoerder is de oorzaak van de rookontwikkeling echter nog altijd niet gevonden.

"De brandweerinzet richt zich op het zoeken naar de oorzaak van de rookontwikkeling in het gebouw. Dat is een omvangrijk en arbeidsintensief karwei. Alle verdiepingen zijn verkend evenals technische installatie, de oorzaak is echter nog niet gevonden. Ook de liftschacht en afzuiging daarvan worden onderzocht", aldus de Veiligheidregio.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (20-7-2022 om 19:03)
@Drica, laatste keer was een oefening. Dit was ├ęcht. Maar geen vuur of vlammen te zien. Snap de opschaling naar grote brand ook niet echt.
Drica (20-7-2022 om 14:31)
Zijn er geen bliksemafleiders daar? Een tijdje geleden was er toch ook zoiets in datzelfde gebouw?
Cookie-instellingen beheren