Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 178 km

Gemeente Terneuzen sluit drie drugspanden

Toegevoegd: 27-07-2022, 19.00 uur
Gemeente Terneuzen sluit drie drugspanden
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Erik van Merrienboer van de gemeente Terneuzen heeft deze maand al drie panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Axel werd op 12 juli een woning vergrendeld voor de duur van drie maanden, op 26 juli werden twee woningen in Terneuzen voor respectievelijk drie en zes maanden gesloten.


De sluiting in Axel vond plaats in de Van Gistellelaan. Bij een woning in deze straat werd op 17 maart een hennepkwekerij aangetroffen. Deze omvatte volgens de gemeente 296 planten. De woningen in Terneuzen die werden gesloten, liggen aan de Azaleastraat en de Vondelstraat. In de Azaleastraat werden op 22 maart handelshoeveelheden harddrugs (cocaïne en methadonpillen) aangetroffen. In het huis aan de Vondelstraat werden op 17 februari handelshoeveelheden harddrugs (cocaïne en MDMA) en softdrugs (hasj en henneptoppen) aangetroffen. Daarnaast werden er diverse goederen, waaronder een stroomstootwapen, boksbeugel en munitie gevonden.

De bestuurlijke maatregelen om de panden te sluiten is genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan op basis hiervan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren