Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Personen rapen illegaal 2250 kilo aan oesters

Toegevoegd: 29-07-2022, 11.00 uur
Het viertal werd betrapt bij de Oude Haven in Kats.
Het viertal werd betrapt bij de Oude Haven in Kats.
© Foto: Handhaving Schouwen-Duiveland
Door: Remi Mesu

KATS - De handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland hebben donderdagmiddag personen betrapt die bij Kats illegaal oesters raapten. Volgens de handhaving ging het om een grote hoeveelheid.


De handhaving, medewerkers van Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en medewerkers van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) kwamen de rapers donderdagmiddag op het spoor tijdens een controle in de Oude Haven bij Kats. Tijdens de controle kwamen de handhavers vier personen tegen die oesters aan het rapen waren.

Toen de controleurs de hoeveelheid geraapte schelpen woog, bleek het in totaal te gaan om 2250 kilo aan oesters. De RUD Zeeland en de NVWA hebben de partij in beslag genomen. Uiteindelijk zijn de oesters volgens de handhaving na overleg met een officier van justitie teruggezet in het water.

Het viertal zal later een proces-verbaal ontvangen van de officier van justitie. Die bepaalt ook wat de hoogte van het boetebedrag zal zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Omgekeerde wereld… (30-7-2022 om 23:19)
Laat die gasten lekker rapen… de overheid heeft al miljoenen uitgegeven om de Japanse oester te bestrijden.. ik snap het probleem niet helemaal. https://www.pzc.nl/overig/overlast-wilde-oester-blijvend~afcbe540/
Mijn mening (29-7-2022 om 17:23)
Van mijn mossel blijf je af.
Anneke (29-7-2022 om 16:11)
Stelletje dieven! Zeker aan de restaurants verkopen. Laatst bij de dijk van Zierikzee ook gezien.
Yor (29-7-2022 om 15:26)
Lekker belangrijk! Het is en blijft een plaag die wilde oester.......dat viertal zou een beloning moeten krijgen.
Henky (29-7-2022 om 12:00)
Zo die zijn ff bezig geweest ? maar nu zijn we wel nieuwsgierig wat de straf wordt ,of word het hand met de woorden kom mannen MAG EN MOET JE NIET MEER DOEN.
VdVonck (29-7-2022 om 11:30)
Die gasten zijn al geruime tijd bezig in die hoek. De zakken werden vorige keren met vloed in een bootje geladen. Overigens waren het 6 mannen. Dus ze hebben er vast 2 gemist!
Cookie-instellingen beheren