Weerbericht:
Plaatselijk buien. Morgen nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonde man dankzij oplettend familielid gevonden in woning

Toegevoegd: 19-09-2022, 21.50 uur - Update: 20-09-2022, 12.39 uur
Gewonde man dankzij oplettend familielid gevonden in woning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De hulpdiensten hebben zondag een gewonde man met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd, dankzij een alert familielid, op tijd opgemerkt.


De politie deelt het verhaal via de Facebookpagina van het basisteam Oosterscheldebekken. Volgens de dienders werden zij zondag opgeroepen nadat een familielid van de man al lange tijd geen contact kreeg met het slachtoffer. Volgens de agenten gaan zij vaker langs dit soort meldingen omdat familie of vrienden niet langs kunnen gaan omdat zij bijvoorbeeld te ver weg wonen of omdat de persoon geen of weinig sociale contacten heeft.

De politie kon met een sleutel van de woning het huis binnentreden. De agenten laten op Facebook weten dat zij in dit soort casussen rekening houden met allerlei scenario's die verschillen van een lege woning tot een overleden persoon die al voor langere tijd in de woning ligt. Volgens de dienders deed de situatie in het betreffende huis hen denken aan het laatstgenoemde scenario aangezien zij een bepaalde geur roken.

Na het doorzoeken van verschillende kamers kwamen de agenten de bewoner liggend in de woonkamer tegen. Tot de verbazing van de hulpverleners ademde en kreunde hij nog. Wel was hij slecht aanspreekbaar en lag vermoedelijk al enkele dagen op de grond na een val. De agenten lieten daarop met spoed een ambulance ter plaatse komen waarmee de man naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens de politie kon dat gebeuren dankzij de alerte melder die op tijd alarm had geslagen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (20-9-2022 om 07:30)
Wat fijn dat er weer iemand gered is,wat zal die persoon bang zijn geweest. Héél veel sterkte. En alle hulp bedankt.
Peter (20-9-2022 om 00:17)
Gelukkig dat de persoon nog in leven was. Helaas is dit de bittere werkelijkheid anno 2022; de (sociale) contacten worden minder. De maatschappij wordt harder en harder. Meer op zichzelf gericht en geen oog meer voor onze naaste. Let op: Nederland vergrijst, ouderen vereenzamen; kijk niet vanaf de zijlijn toe! Af en toe iets voor een buurman of buurvrouw doen brengt zoveel blijdschap. En we worden er echt niet slechter van.
Cookie-instellingen beheren