Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Gestrande orka ingeslapen op het strand

Toegevoegd: 16-10-2022, 00.13 uur
De orka werd ingeslapen op het strand.
De orka werd ingeslapen op het strand.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

CADZAND - De orka die zaterdag op het strand bij Cadzand aan was gespoeld is overleden. Dat meldde SOS Dolfijn rond middernacht. Het dier is bij Cadzand uit zijn lijden verlost.


De orka strandde rond 15.30 uur voor het eerst bij Cadzand. Toen kon het dier nog terug het water in worden geholpen. Uiteindelijk bleek die poging tevergeefs toen het dier later weer aanspoelde. Dit keer ter hoogte van de Boulevard de Wielingen.

Hulpverleners bekommerden zich over het dier en probeerden de orka nog terug de zee in te krijgen. Echter was het zoogdier te verzwakt om een succesvolle poging te ondernemen. Rond 23.50 uur liet SOS-Dolfijn via Twitter weten dat het dier uit zijn lijden was verlost en was ingeslapen op het strand. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
.... (16-10-2022 om 10:21)
Gelukkig dat de organisatie het beestje verlost heeft. Wat zonde zeg.
Cookie-instellingen beheren