Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

27-jarige man aangehouden die op BOA inreed

Toegevoegd: 16-10-2022, 10.27 uur
27-jarige man aangehouden die op BOA inreed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige verdachte aangehouden omdat hij zijn voertuig als wapen gebruikte. De bestuurder reed in op een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) nadat die een stopteken gaf.


Het incident gebeurde zaterdag rond 18.00 uur toen de verdachte met zijn auto het voetgangersgebied van de Singelstraat in Goes in wilde rijden. Twee BOA's zagen dat gebeuren en gaven hem een stopteken. Daarop keerde de bestuurder volgens de politie zijn auto en onttrok zich daarmee aan de staandehouding.

In een poging de bestuurder alsnog aan te spreken, gebruikte een van de handhavers zijn fiets als barricade. De bestuurder reed daarop op de fiets en op de BOA in. Volgens de politie kwam de BOA niet onder het voertuig terecht. Hij liep door het incident licht verwondingen op. De automobilist sloeg daarop op de vlucht en raakte daarbij bijna een scooterrijder.

De vluchtpoging leek succesvol toen de bestuurder weg wist te komen in de richting van de Koepoort. Agenten stelden daarop direct een zoektocht in naar de verdachte en troffen hem uiteindelijk aan in de Bellefleurstraat. Het zou gaan om een 27-jarige man zonder woonadres. Hij is door de agenten gearresteerd en zit vast voor nader onderzoek.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (19-10-2022 om 10:14)
@r, als je niets over het voorgeval wil schrijven, moet je niet reageren.
r (18-10-2022 om 11:55)
@ michael , wellicht zelf beter begrijpend leren lezen, er staat niets in mijn zin over dit voorval.
Michel (17-10-2022 om 17:24)
@r, je moet het artikel eens goed lezen, dan denk ik dat je toch een ander beeld krijg hoe het is gebeurd.
r (17-10-2022 om 16:52)
Ze stellen zich vaak autoritair op vanaf eerste moment . Spreek iemand eens vriendelijk aan en luister ook eens naar de burger. Ik snap dat ze elke dag 1000 smoesjes moeten aan horen , maar als je daar niet tegen kan moet je ander werk gaan doen.
Johan (16-10-2022 om 19:36)
Als zo'n BOA ineens voor je auto gaat staan, dan rij je per definitie op hem in. Hoe hard je ook remt.
Erick (16-10-2022 om 18:08)
@dd Ik vind dit bepaalt geen handige uitspraak van je. Jou ervaring? Betekend dit dat je zelf ook op wetsdienaren inrijd? Of heb he het artikel gewoon niet goed gelezen? Voor de rest klets je echt onzin, alle wetsdienaren staan al onder ede omdat ze voor de uitvoering van het beroep een eed of belofte hebben afgelegd!
Cookie-instellingen beheren