Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 73 km

Dode bij verkeersongeval Brouwersdam

Toegevoegd: 03-11-2022, 08.36 uur - Update: 03-11-2022, 10.43 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Op de Brouwersdam (N57) tussen Scharendijke en Ouddorp is vanochtend aan de zijde van Scharendijke iemand om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Een ander is gewond geraakt. Dat heeft de politie bevestigd.


Het ongeluk gebeurde rond 07.25 uur. Op de doorgaande weg kwamen twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing. Al snel was duidelijk dat er sprake was van een ernstige aanrijding. Onder meer een traumahelikopter en de brandweer werden opgeroepen om hulp te verlenen. De komst van de traumahelikopter werd geannuleerd toen bleek dat het zwaargewonde slachtoffer reeds was overleden. Het gewonde slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zijn de slachtoffers de beide bestuurders van de auto's en waren er geen andere betrokkenen.

Vanwege het ongeval is de Brouwersdam volledig afgesloten, zo meldt Rijkswaterstaat. De verwachting is dat de afsluiting nog wel even gaat duren. De politie zal ter plekke sporenonderzoek doen om de toedracht van het noodlottige incident vast te stellen. Volgens de ANWB moet worden omgereden via de Grevelingendam (N59). De afsluiting zal naar verwachting tot 13.00 uur vanmiddag duren. 
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Camiel (3-11-2022 om 19:16)
Heel triest dit. Beide voertuigen zijn het hardst geraakt op de bestuurderskant. Zou zo maar kunnen dat een van de twee (of beide) deels op de verkeerde weghelft is gekomen. De oorzaak hiervan kan van alles zijn, inclusief onwel worden. Niet te snel conclusies trekken. Sterkte aan alle betrokkenen!
frank (3-11-2022 om 16:18)
Hoe vaak i op de weg ingehaald wordt niet te geloven. Maling aan de 80 km R.I.P je zal het bericht maar thuis krijgen diep triest
Johan (3-11-2022 om 16:16)
Er staat geen geleiderails en er is genoeg ruimte om naar rechts uit te wijken wanneer er een regenligger over jouw baan op je af komt. Ik heb zoiets ook al eens moeten doen op die weg, toen een vrachtwagencombinatie daar een toerist met caravan ging inhalen.... Helaas is dat de betrokkenen bij dit ongeluk niet gelukt
Maud (3-11-2022 om 14:19)
Je weet al genoeg bij het zien van die enorme bak....laatst nog ingehaald door zo'n vreselijke auto en die reed als een waanzinnige !!! Vreselijk weer....Heel veel sterkte voor de familieleden en vrienden van het slachtoffer.
Erik (3-11-2022 om 13:26)
De foto's bestudeerd en ik vermoed, dat de Audi ingehaald heeft en daarbij de kleine Citroen / Peugeot heeft geraakt en - door de klap - 180 graden gedraaid is. De sporen bevinden zich uitsluitend op de linkerbaan (vanuit Scharendijke gezien). Ik rij ook regelmatig op die weg en de "snelle jongens" hebben lak aan die dubbele doorgetrokken streep en aan de max. snelheid van 80 km/u. Ik probeer altijd m'n geduld te bewaren en pas in te halen op de rotondes...
camiel (3-11-2022 om 11:28)
Allereerst gecondoleerd en sterkte voor de nabestaanden. Dat moet een frontale geweest zijn aan de foto's te zien. Duidelijk is dat er een inhaalverbod geldt. Dus er zal iemand ingehaald hebben. Wordt regelmatig op deze weg ingehaald als ik mij mooi aan de snelheid hou. En vaak is het dezelfde. Er zou eigenlijk meer gecontroleerd moeten worden. Maar de Politie kan niet overal aanwezig zijn. Je zal het bericht maar weer moeten brengen. Sterkte ook aan de hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren