Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 372 km

Lekkage bij Dow Benelux weer voorbij

Toegevoegd: 24-11-2022, 20.04 uur
Lekkage bij Dow Benelux weer voorbij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De lekkage die donderdagmiddag ontstond op het terrein bij Dow Benelux in Hoek is gestopt. Het incident is daarmee tot een goed einde gebracht en de eventuele geuroverlast is voorbij.


Het bedrijf meldde even voor 17.00 uur dat bij één van de fabrieken op het Industrypark aan de Herbert H. Dowweg een lekkage was ontstaan. Het incident was toen al enige tijd gaande maar omdat het mogelijk voor geuroverlast zorgde in de omgeving, berichtten Dow en de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) over het incident.

De eigen hulpverleningsdiensten van Dow namen het incident voor haar rekening, inzet van buitenaf was niet nodig. Rond 17.35 uur was het lek gedicht. Daarmee was de situatie onder controle. "Eventuele geuroverlast heeft zich voornamelijk beperkt tot binnen de grenzen van het Industrypark. Uiteraard verontschuldigen wij ons voor de eventuele geuroverlast", aldus Dow op de bedrijfswebsite.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren