Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 243 km

Burgemeester van Terneuzen sluit woning na vondst handelshoeveelheden drugs

Toegevoegd: 25-11-2022, 16.28 uur
Burgemeester van Terneuzen sluit woning na vondst handelshoeveelheden drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Burgemeester Van Merrienboer sloot gisteren een woning in Terneuzen waar afgelopen augustus handelshoeveelheden drugs werden aangetroffen.


De woning die gesloten is, staat aan de Lange Kerkstraat in Terneuzen. In de woning werden bij een controle op 16 augustus handelshoeveelheden soft- en harddrugs gevonden. Respectievelijk vond de politie 1100 gram hennep, 212 gram has en 48.5 gram cocaïne. Daarnaast werd er een groot bedrag aan contanten gevonden. Volgens de gemeente Terneuzen zal de sluiting gelden voor een periode van drie maanden.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren