Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 261 km

Veel overtredingen bij controles kamerverhuur Terneuzen

Toegevoegd: 09-12-2022, 15.39 uur
Veel overtredingen bij controles kamerverhuur Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een controle op kamerverhuur heeft de gemeente Terneuzen donderdagavond bij 29 woningen in Hoek en Terneuzen overtredingen vastgesteld.


Bij in totaal 19 woningen was de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten niet op orde. In totaal 11 woningen voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Zo ontbraken blusmiddelen en was sprake van onjuist gebruik van verdeeldozen. Ook waren rookmelders niet geplaatst of werkten deze niet.

De gemeente constateerde in 12 gevallen overtredingen op het gebied van de Woningwet en het Bouwbesluit. “Dit betreffen bouwkundige zaken, zoals veilig gebruik van de trap, het ontbreken van vloerafscheidingen, schimmel op de muren door onvoldoende ventilatie en (te kleine) kamers die niet beantwoorden aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten”, zo laat de gemeente weten.

In totaal 50 arbeidsmigranten bleken niet aangemeld in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Verder werden op vier adressen huishoudelijke afvalstoffen opgeslagen in de achtertuin en in de woning, wat volgens de gemeente (ernstige) overlast voor de woonomgeving veroorzaakte. De eigenaren van de gecontroleerde woningen krijgen een brief met het dringend verzoek een einde te maken aan de overtredingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (9-12-2022 om 20:24)
En het gaat maar door totdat er slachtoffers vallen.Hie is dat mogelijk zegt men dan.
bert kaiser (9-12-2022 om 19:51)
en dit was maar een topje ,er zijn er zat die nog nooit controle hebben gehad , veelal gesplitste woningen zonder nood uitgang
Mijn mening (9-12-2022 om 18:57)
Gelijk oplossen en anders de mensen op kosten van de huurbaas in een hotel plaatsen. De mensen die niet aangemeld zijn gelijk over de grens sturen. Kijk ook gelijk of ze ook wegenbelasting betalen in Nederland dat is verplicht wanneer je een bepaalde periode in Nederland verblijft. Gewoon erbovenop zitten en handhaven brengt duidelijkheid voor iedereen. De huurbaas interesseert het niks.
Peter Quest (9-12-2022 om 18:38)
En waar werken al die buitenlanders die worden uitgebuit en in dit soort locaties worden gehuisvest.? Juist bij chemische bedrijven in en rond Terneuzen die alles doen aan veiligheid. Alles doen aan klimaat en milieu en ook nog even iedere aannemer vragen of ze wel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar zelf zijn die bedrijven blijkbaar niet in staat hun eigen beleid te controleren. Beschamend. Prima werkgevers voor Nederlanders maar daarna stopt het.
Kees (9-12-2022 om 17:01)
Dar is met de statushouders ook zo mag ook goede controle op komen ivm brandveiligheid en omstandigheden. Het is gewoon onleefbaar en niet goed zoveel op een kluitje en een troep en stank wat dat geeft en dan nog niet het geluidoverlast de normen en waarden. Mag er beter ingewreven worden.
anoniem (9-12-2022 om 15:42)
in het oude cafe in terhole is het ook goed mis kwa brand veiligheid
Cookie-instellingen beheren