Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Tieners beroven jongen van dure winterjas

Toegevoegd: 15-12-2022, 10.39 uur
Tieners beroven jongen van dure winterjas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Twee 14-jarige jongens zijn gisteren in Goes aangehouden omdat ze ervan worden verdacht een dure winterjas te hebben gestolen van een andere 14-jarige.


Het slachtoffer, een jongen uit Wissenkerke, wachtte bij het NS-station in Goes op de bus toen twee jongens naar hem toekwamen en hem bedreigden. “Ze lieten de jongen zijn jas uittrekken en vertelden hem dat, als hij hun de jas niet gaf, ze geweld tegen hem zouden gebruiken”, zo vertelt de politie.

De twee namen de jas mee en gingen er vandoor. De jongen stelde de politie in kennis en deed aangifte. Hij vertelde de politie hoe de jongens eruitzagen. Meerdere politiemensen gingen daarna naar de twee jongens op zoek. Bij de Piet Heinstraat in Goes werden even later twee jongens gespot die aan het signalement voldeden. Eén van de twee werd direct aangehouden, de ander ging er vandoor en rende de de Van De Spiegelstraat in.

De verdachte verborg zich in een tuin. Eén van de zoekende agenten vond de jongen in de tuin, maar de jongen zag opnieuw kans om weg te rennen. Andere agenten wisten de tiener alsnog in te rekenen. De jongen werd, net als de andere verdachte, overbrachten naar een politiecellencomplex.

Beide verdachten, inwoners uit Middelburg en Ossendrecht, werden in verzekering gesteld en hebben de nacht moeten doorbrengen in het cellencomplex. Vandaag nemen agenten hun verklaring op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (15-12-2022 om 13:55)
waar gaat dit naar toe. ze worden steeds jonger. weer een HALT strafje zeker. rechters straf de criminelen nu een echt zodat anderen misschien dan twee na denken voordat ze ook zulke idioterie begaan
Arie (15-12-2022 om 13:48)
Super sportief om met 2 jongens een jongen te beroven van een jas, en dat met deze temperatuur. Ik hoop dat ze streng aangepakt worden.
een Moeder (15-12-2022 om 13:04)
waaar gaat het heen met de jeugd?????? Als je wat wil hebben steelt je het gewoon met geweld . Laat ze de hele winter in hun vrye tyd de rommel op ruimen op straat . Daar leren ze nog wat van .
oris (15-12-2022 om 12:14)
doe er nog een maand bij,,,
een gast (15-12-2022 om 12:04)
Laat ze maar zitten tot eind januari, dan hebben ze geen extra jas nodig ,want daar is het vast wel aangenaam.
Cookie-instellingen beheren