Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ingezet voor kinderen met nepvuurwapen

Toegevoegd: 02-01-2023, 19.45 uur
De politie droeg op het moment van de inzet kogelwerende vesten.
De politie droeg op het moment van de inzet kogelwerende vesten.
© Foto: Politie basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie is vandaag met meerdere eenheden ingezet voor een groep minderjarigen die met een nepvuurwapen over straat liepen. De politie roept om de risico’s van nepvuurwapens bespreekbaar te maken.


De agenten werden opgeroepen voor een groepje van 5 jongens van ongeveer 14 jaar oud. Zij zouden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich hebben. Een agent in burger stelde vast dat de jongeren inderdaad op de aangegeven locatie aanwezig waren. Hierop zijn de agenten op een strategische wijze neergezet zodat de groep ingesloten kon worden om te controleren. Deze jongemannen waren zich volgens de politie van geen kwaad bewust en waren buiten aan het spelen met een balletjespistool.

De politie meldt dat zij genoodzaakt is om bij dit soort meldingen te handelen en de term ‘vuurwapen’ serieus te nemen. De politie draagt dan onder andere kogelwerende vesten en kan zelfs eventueel een vuurwapen gebruiken.

Politie: '‘Speelt uw kind wel eens buiten met een balletjespistool of een ander voorwerp dat lijkt op een echt vuurwapen? Bedenkt u zich dan ook eens wat hiervan de consequenties kunnen zijn als iemand dit ziet en een melding maakt bij ons, en maak dit bespreekbaar met uw kind(eren)’'.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (3-1-2023 om 17:18)
Vroeger waren het klpperjes pistoln of beter revolvers die er ook als speelgoed uitzagen. De huige "speelgoedpistolen" zien er niet meer uit als speelgoed. Ik kan mij voorstellen dat mensen die nog nooit een echt pistool hebben, en dat zijn de meeste, eens dertig keer achter hun oteren krabben als ze dat zien. I, heb in dienst met een pistool hgeschoten maar ook dat biedt geen waarborg om onmiddellijk vasttestellen of iets echt of namaak is. Dus ja, dan kroijg je de politie, terecht, op je nek.
ton (3-1-2023 om 15:30)
Als ik zo de reacties lees valt het volgens de meeste nogal mee, laat een kind kind zijn, ja en als ze 16 zijn lopen ze met messen te zwaaien en als ze weer wat ouder worden kan een pistool wel "cool" zijn om te hebben. Ik denk dat er weinige onder U zijn die ooit het genoegen hebben gehad in de loop van een pistool te kijken van een onbekende die tegenover je staat, helaas is het mij overkomen en ik kan U vertellen, je bent braaf, heel braaf.
ik (3-1-2023 om 13:44)
Erik ik geef je groot gelijk,ze worden al met 3 jaar groot gebracht met tekenfilmpjes waar geweld in voor komt. Mijn kleinzoontje was ook beschoten met zo"n nepwapen. Hij is een oog kwijt er zaten van die ijzeren balletjes in en werd gewoon verkocht op een braderie. Die verkoper hoeft ook echt niet meer te komen. Tegenwoordig is alles met geweld en agressiviteit. Ze zouden al die vecht games en filmpjes moeten verbieden,zo kweek je juist criminelen. Kinderen worden tegenwoordig ook niet meer door hun ouders opgevoed,ze worden op de wereld gesmeten en dan zoek het maar uit. Ouders willen in veel luxe leven en dat gaat voor hun kinderen,en als het dan fout gaat krijgt degene die er voor zorgt ook nog de schuld.
p (3-1-2023 om 12:04)
Zucht, waar is de tijd naartoe dat je cowboy en indiaantje, leger, en romein mocht spelen buiten??? Hoe zou het komen dat de jeugd niet meer buiten speelt?? En maar klagen dat de jeugd teveel binnen zit en spelletjes (schietspellen dan ook nog)speelt.!! Laat een kind kind zijn, en als je al denkt dat het een gevaar zou kunnen opleveren, ga dan even het gesprek aan met de kinderen. Politie bellen is in dit geval echt wat overdreven.
Rob (3-1-2023 om 11:46)
De 0,03 joule staan voor iets anders dan elektriciteit. Dat heeft te maken met de energie en dus de snelheid die het afgeschoten projectiel kan behalen. Dit is zeer laag. Een beetje buks met co2 patroon heeft al een 8 joule en bereikt de 140 m/s (504 km/h). Het ziet er helaas net te echt uit, maar echt kwaad kunnen de balletjes niet van dat ding. Waarschijnlijk nog van plastic ook. Iets heel anders zijn de pellets die ze in allerlei soorten hebben waaronder dumdum, die kunnen niet gebruikt worden bij dat soort spul die je op de kermis kon/kunt winnen. Bron: Een legale Nederlandse website waar je luchtdrukwapens kunt kopen bij vertoon van je ID bewijs. Worden aan huis geleverd en je mag ze in huis hebben.
Bram (3-1-2023 om 11:05)
Tis weer een triest begin van het jaar, wees blij dat kinderen van 14 buitenspelen ipv hele dag te gamen. Wat een betutteling dit zeg gadverdamme.
Cookie-instellingen beheren