Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fietsers bekeurd bij fietsverlichting controle Vlissingen

Toegevoegd: 13-01-2023, 15.42 uur
Fietsers bekeurd bij fietsverlichting controle Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - Bij fietsverlichting controles in de gemeentes Vlissingen en Veere zijn vrijdagmorgen meerdere bekeuringen uitgedeeld. Ook voor andere zaken die opvielen tijdens de controle werden bekeuringen uitgeschreven. Ook werd één persoon meegenomen naar het bureau wegens meerdere overtredingen.


Van de 110 fietsers die gecontroleerd zijn, hadden 11 personen hun verlichting niet op orde. Zij kregen daar een bekeuring voor. Verder vielen nog een aantal andere zaken op, waaronder het rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van een mobiele telefoon, het niet dragen van een helm en het rijden zonder verzekering. Ook werd er een bekeuring uitgeschreven voor het rijden met een bromfiets op een fietspad. 

Verder is er ook één persoon meegenomen naar het bureau voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Tegen hem zal een proces-verbaal opgemaakt worden. Ook zijn voertuig is in beslag genomen omdat deze persoon al een aantal keer eerder is betrapt op het rijden onder invloed. 

"Een compliment voor de mensen die hun zaken op orde hadden. Hier kun je mee thuis komen!", luidt het bericht van de wijkagenten uit Veere.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (18-1-2023 om 11:50)
Hoe lomp ben je bezig om overtredingen te begaan waarvan je weet dat je er een bekeuring van kan krijgen. En als je toch een bekeuring krijgt, verder niet miauwen. DIKKE BULT EIGEN SCHULD.
Belastingbetaler (17-1-2023 om 20:08)
10% is fout. Dan kan je ambtenaren beter inzetten bij een hogere pakkans zoals foutparkeren, niet betaald parkeren of hardrijders.
fietser (14-1-2023 om 10:14)
Gelukkig gaat er veel goed en dat beaamd de controle ook. 11 op 110 fietsers in de fout is iets te, maar ik kom soms mensen tegen die ik pas zie(geen licht en donkere kleding, omdat ze bewegen. Ben dan zelf op de fiets en rijdt gelukkig aan de goede kant van het pad of de weg.
Pdw. (13-1-2023 om 22:29)
@Zeeuw: Wat zijn epers?
zeeuw (13-1-2023 om 16:57)
laat ze ook die epers is aanpakken jong en oud ,nog gevaarlijker maar ja dat is de opvoeding zoland ze nog geen 18 jaar zijn zijn de ouders er altijd nog verandwoordelijk voor
Cookie-instellingen beheren