Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Ruim 2400 kilogram drugs aangetroffen MSC Lorena

Toegevoegd: 14-01-2023, 18.19 uur
Het schip lag bijna een week voor anker.
Het schip lag bijna een week voor anker.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Reinoud Hiemstra

VLISSINGEN - Op de MSC Lorena, het containerschip waar een valse bommelding voor gedaan was, is ruim 2400 kilogram drugs aangetroffen. De cocaïne werd aangetroffen in een container tussen een deklading cacao.


Het containerschip de MSC Lorena lag eind vorig jaar ruim een week voor anker tussen Vlissingen en Breskens. Iemand had een anoniem telefoontje gemaakt met de mededeling dat het schip tot ontploffing gebracht zou worden als het zou aanmeren in Antwerpen. Het schip is van onder tot boven onderzocht en kon op 29 december alsnog stiekem vertrekken naar de haven van Antwerpen. Daar werd het schip uiteindelijk vrijgegeven en kon het gelost worden. 

De drugs werden enkele dagen na aankomst in de haven van Antwerpen gevonden in een container tussen een deklading cacao. Het zou gaan om in totaal 2444 kilogram cocaïne, zo meldt de politie.

Eerder werd al een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden. Inmiddels is een tweede verdachte gearresteerd, een 24-jarige man uit Delft, heeft de politie laten weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (16-1-2023 om 16:59)
Tja. Schepen met nep meldingen aan de kant gooien... zo wordt alles wel duurder ja. En die coke... das nog niet eens een topje van een ijsberg...
Cookie-instellingen beheren