Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 379 km

Bommelding op vrachtschip blijkt valse melding te zijn

Toegevoegd: 26-12-2023, 15.59 uur
Bommelding op vrachtschip blijkt valse melding te zijn
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – Het vrachtschip dat gisteren door de Belgische autoriteiten was stilgelegd op de Noordzee, mocht vandaag de Antwerpse haven binnenvaren.


Volgens het VRT kreeg een Antwerps havenbedrijf gisteren in de loop van de dag de melding binnen dat er een bom aan boord zou zijn van het schip. Bij het binnenvaren van de haven zou deze bom tot ontploffen worden gebracht. Hierop is het schip stilgelegd op de Noordzee.

Na onderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk sprake is van een valse melding. Het schip mag de Antwerpse haven binnenvaren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jr (27-12-2023 om 23:48)
Dan kun je er bijna vanuit gaan dat er drugs aan boord is en op die manier de aankomst van het schip vertragen. zal hun beter uitkomen zo..
Anon (27-12-2023 om 21:29)
Afleidingsmanoeuvre misschien? Veel personeel op de valse bommelding zodat er een schip vol cocaïne rustig kan doorvaren.
Auto (26-12-2023 om 19:39)
Dat was toch geen verrassing. Vals alarm
Vlissinger (26-12-2023 om 18:18)
Het zou mooi wezen als ze die gestoorde melder kunnen traceren en die kans is zeker aanwezig met de huidige technologieen. Zodra ze hem hebben gevonden, de kosten voor het vertragen en doorzoeken van het schip op deze kneus verhalen. Een tijdje terug was er ook al zo'n primitieve kleuter die een valse bommelding deed niet wetende wat voor schade ze daarmee aanrichten als produkten niet op tijd worden geleverd.
Cookie-instellingen beheren