Weerbericht:
Veel zon, maar in het noorden soms bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

MSC Lorena stiekem naar Antwerpen vertrokken

Toegevoegd: 30-12-2022, 15.34 uur
Het containerschip lag lange tijd voor anker.
Het containerschip lag lange tijd voor anker.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Reinoud Hiemstra

BRESKENS - Containerschip MSC Lorena is donderdag met strenge beveiliging alsnog vertrokken naar de haven van Antwerpen (B). Daar is het schip uitgebreid doorzocht op explosieven maar deze zijn niet aangetroffen. Hierna is het schip aan het begin van de middag vrijgegeven. 


Het 275 meter lange containership lag sinds vorige week donderdag voor anker in het ankergebied Wielingen-Noord tussen  Vlissingen en Breskens, dit vanwege een anonieme bommelding. "Het schip wordt tot ontploffing gebracht als het aankomt in Antwerpen", zo luidde de boodschap in het anonieme telefoontje. Naar aanleiding van deze melding werd besloten het schip terug de Westerschelde op te sturen. 

Onder strikte voorwaarden mocht het schip donderdag dan toch nog naar Antwerpen toe. Hiervoor werden verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo stond onder andere de Belgische federale politie op de kade en werd de transponder uitgezet zodat het schip niet langer te volgen was. In Antwerpen werd het schip door onder meer de ontmijningsdienst van het Belgische leger uitgebreid gescand op explosieven. Zowel in het schip als aan de buitenkant.

Aangezien er niks werd aangetroffen, is het schip vrijgegeven en mag het weer ingezet worden. De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het dreigtelefoontje.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (30-12-2022 om 23:04)
Dat schip heeft meer dan een week stil gelegen: Dat moet wel een kapitaal gekost hebben.
bram goeree (30-12-2022 om 21:14)
stiekem? niet voor schipspotters hoor. het is geen duikboot
Cookie-instellingen beheren