Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 15 km

Flinke schade bij aanvaring binnenvaartschepen

Toegevoegd: 18-01-2024, 10.00 uur
Bij de aanvaring ontstond flink wat schade.
Bij de aanvaring ontstond flink wat schade.
© Foto: Landelijke Expertise en Operaties Dienst Infrastructuur Zuid-West Nederland
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Op de Oosterschelde zijn woensdag ter hoogte van Stavenisse twee binnenvaartschepen met elkaar in botsing gekomen. Er ontstond flink wat schade maar niemand raakte gewond.


Volgens het maritieme weekblad Schuttevaer voeren de schepen een tegengestelde koers en kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij. Een matroos die aan het werk was in de machinekamer van één van de schepen, moest er via een noodluik uitklimmen. De reguliere toegangsdeur was totaal vernield. "Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen, maar de schrik zat er bij de bemanning goed in", zo stelt de politie.

De aanvaring werd rond 08.45 uur gemeld waarna het politieonderdeel 'Landelijke Expertise en Operaties Dienst Infrastructuur Zuid-West Nederland' een nader onderzoek instelde.  "Door ons is zowel technisch alsook tactisch onderzoek gedaan. De bemanning is verhoord, alcoholtesten zijn gedaan, alle keuringen zijn gecontroleerd, radar- en marifoonopnames worden veiliggesteld bij de verkeerspost, logbestanden uit het navigatiesysteem worden gedownload. Veel werk met als doel een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van hetgeen gebeurd is", zo vertelt de politie.

De politie zal samen met het Openbaar Ministerie (OM) bekijken of er vervolgbare fouten zijn gemaakt. Door de Inspectie Leefomgeving & Transport is besloten dat het zwaar beschadigde schip alleen nog naar een werf mag varen om daar gerepareerd te worden. Na reparatie zal het schip opnieuw gekeurd moeten worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren