Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vaart op de kant bij Stavenisse

Toegevoegd: 20-03-2024, 19.47 uur
Door: Eugène Harthoorn

STAVENISSE – Een Belgisch binnenvaartschip is woensdagmiddag op de kant gevaren bij Stavenisse. De te hulp geschoten boot van Rijkswaterstaat kwam ook vast te liggen.


Het 80 meter strekkende schip is kwam omstreeks 17.10 uur op de Oosterschelde bij Stavenisse in de problemen. Door onbekende oorzaak voer het schip richting de kant en kwam met het steven tot stilstand op de basaltblokken. Rijkswaterstaat, het waterschap en Mistral kwamen ter plekke.

De schipper zal in de loop van de avond proberen het schip zelfstandig, of in samenwerking met Mistral, zich weer losvaren van de kant. Een boot van Rijkswaterstaat kwam ook droog te liggen bij het te hulp schieten. Het incident trok veel bekijks.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sportvisser (21-3-2024 om 12:36)
Als het incident op zondag was geweest, dan was er helemaal geen bekijks daar
Jac (21-3-2024 om 12:16)
De Rijkswaterstaat kan ook nooit geen goed doen. Probeert de Rijkswaterstaat je te helpen en komen ze zelf vast te zitten zijn het sukkels en verspillen ze belasting geld. Blijven ze van een afstand alles gade slaan, dan worden ze weer uitgemaakt dat ze niet genoeg hulp bieden. Gevalletje de beste stuurlui staan al wal. Goed dat de Rijkswaterstaat probeerde te helpen en soms gaat dat niet volgens plan.
Henkie (21-3-2024 om 10:03)
Heeft RWS geen dieptemeter aan boord of niet opgelet????
Arie (21-3-2024 om 08:29)
@ boot gemist. Zoals je kon lezen en zien, was het afgaand water, dus kan iedere boot vast komen te zitten. Zelfs een boot van de RWS.
Boot gemist (20-3-2024 om 22:11)
Vreemd dat RWS ook vast komt te liggen. Niet goed uitgekeken met ons belastinggeld.
p (20-3-2024 om 20:25)
Staan de beste stuurlui toch weer aan wal!!!
Cookie-instellingen beheren