Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 302 km

Schipper beboet voor varen onder invloed

Toegevoegd: 04-02-2024, 14.46 uur
Schipper beboet voor varen onder invloed
© Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West
Door: Eugène Harthoorn

WEMELDINGE - Agenten van de Landelijke Eenheid van de politie troffen gisteren een schipper aan die onder invloed van alcohol voer. De man heeft een vaarverbod en een boete gekregen.


De agenten voeren zaterdagmorgen over de Oosterschelde. Bij een routinecontrole aan boord troffen zij een schipper aan die onder invloed bleek te zijn van alcohol. In de stuurhut stond een blikje bier dat diende als asbak. Al vrij snel kreeg één van de agenten de indruk dat de schipper onder invloed was.

Na het afnemen van een ademanalyse bleek dat de schipper 535 Ug/l alcohol in zijn adem had. Daarop werd een vaarverbod aangezegd voor de duur van 5 uur. Deze schipper krijgt ook een flinke boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren