Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man (24) uit Zierikzee aangehouden voor mogelijk rijden onder invloed van drugs

Toegevoegd: 22-01-2023, 15.11 uur
Man (24) uit Zierikzee aangehouden voor mogelijk rijden onder invloed van drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE – Een 24-jarige automobilist is zondagnacht in Zierikzee aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed van drugs. De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.


Surveillerende agenten zagen rond 03.30 uur een auto over de Grachtweg rijden en besloten de bestuurder te controleren. Ze roken daarbij meteen een sterke henneplucht. Ook zagen ze in de asbak van de auto meerdere joints liggen. De bestuurder van de auto, een 24-jarige inwoner van Zierikzee, wilde wel meewerken aan een blaastest (alcohol), maar niet aan een speekseltest (drugs). De agenten hebben vervolgens een pyschomotorische test (PMT) gedaan. De politie kijkt dan bijvoorbeeld naar de oog- en spraakfunctie van de verdachte om te bepalen of hij of zij onder invloed is. Omdat de agenten van mening waren dat dit zo was, hebben ze de man aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar moest hij meewerken aan een bloedonderzoek. 


De man is verhoord en heeft een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen. Daarna is hij weer vrijgelaten. Als later uit het bloedonderzoek blijkt dat de man onder invloed van drugs was toen hij auto reed, wordt hij hiervoor alsnog bestraft.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren