Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 207 km

Terneuzenaar (26) aangehouden voor oproepen mishandelen agent

Toegevoegd: 19-02-2023, 16.50 uur
Terneuzenaar (26) aangehouden voor oproepen mishandelen agent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie heeft zaterdagavond een man in zijn woning in Terneuzen aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een WhatsApp-groep in Hulst opgeroepen te hebben om een agent te mishandelen.


De politie ontdekte dat begin februari diverse privégegevens van een agent in een WhatsApp-groep met de naam ‘Anti-buurtpreventie Hulst’ was geplaatst. Ook werd er opgeroepen om deze agent te mishandelen. Zijn familie was ook niet veilig.De betreffende agent is hierover ingelicht en heeft direct aangifte gedaan. Volgens de politie voelde de man dat hij door deze oproep in gevaar was. Dit reikte zelfs tot diens privésfeer.

Na toestemming van de officier van justitie werd een 26-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man wordt verhoord en blijft nog vast zitten.

De politie en het Openbaar Ministerie treden hard op bij incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld. Volgens de politie neemt dit zogenaamde doxing de laatste jaren toe. Hierbij gaat het om het verschaffen of verspreiden van identificerende persoonsgegevens van personen met een openbare functie, waaronder politieagenten, ambtenaren en journalisten, om een ander vrees aan te jagen. Afgelopen 7 februari heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen om doxing ook strafbaar te stellen. Omdat deze wetgeving nog niet van kracht is, wordt de verdachte vervolgd voor het opruien tegen het openbaar gezag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
IND (20-2-2023 om 21:45)
Inderdaad @Michel en @Sjaak op de markt hierin Terneuzen op een podium zetten dat iedereen die in deze gemeente woonachtig is een keer een flink trap onder ze noten mag geven dat zal hem leren!
p ik het niet meer begryp (20-2-2023 om 19:39)
Helemaal met Sjaak eens
Ik (20-2-2023 om 19:30)
Je blijft gewoon van iedereen af,zo niet dan de knuppel erover en goed aframmelen zodat hij het nooit meer vergeet.
Willem (20-2-2023 om 17:18)
Zo een persoon heeft geen verstand en dat zal ook nooit komen, is 1 bonk agressie. Gewoon opsluiten zonder een limiet te stellen en als hij kan bewijzen zich beter te gedragen en de nodige cursussen heeft gevolgd dan op strenge voorwaarden de maatschappij in sturen, misdraagt hij zich, levenslang TBS zonder verzachtende omstandigheden of vrijlating.
Michel (20-2-2023 om 10:07)
@Sjaak, Ik ben het helemaal met je eens, maar ik wil een ding toevoegen. BLIJF MET JE POTEN VAN IEDEREEN AF.
Ineke (20-2-2023 om 07:39)
Geef even zijn naam en adres door dan kunnen we kijken hoe hij het vind on bedreigd te worden. Of nog erger zijn familie en vrienden. Wat een kwal van een vent
Cookie-instellingen beheren