Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verschillende overtredingen bij controles beroepsgoederenvervoer

Toegevoegd: 24-02-2023, 10.38 uur
Bij het lossen van de lading bleek dat een aantal bigbags kapot waren.
Bij het lossen van de lading bleek dat een aantal bigbags kapot waren.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Op dinsdag en woensdag heeft de politie controles uitgevoerd op het beroepsgoederenvervoer in Zeeland, specifiek gericht op het vervoer van gevaarlijke (afval)stoffen. Deze integrale transportcontroles werden voornamelijk uitgevoerd op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen, maar ook op de Oosterschelde en het Schelde-Rijnkanaal.

Tijdens deze controles werd een proces-verbaal opgemaakt tegen een schipper die zijn ladingtanks niet volgens de regels van het ADN had ontgast. Tegen twee andere schippers is proces-verbaal opgemaakt omdat er aan boord geen giftigheidsmeter aanwezig was, terwijl dit vanwege de vervoerde gevaarlijke stoffen wel was vereist.

Tijdens de controle werden ook gelijktijdig twee vrachtauto’s met zeecontainer gecontroleerd, die waren geladen met een milieugevaarlijke vaste stof (UN3077) in bigbags, afkomstig van één afzender. Deze bigbags gingen naar de Rotterdamse haven maar waren niet volgens de regels van het ADR en het IMGD gestuwd. De containers werden daarom, na afstemming met de toezichthouder ILT, teruggestuurd naar het laadadres. "Bij het lossen van de lading bleek dat een aantal bigbags kapot was waardoor het product uit de bigbags stroomde", aldus de politie. Tegen de belader wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verder werd proces-verbaal opgemaakt omdat een chauffeur met gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom van Zaamslagveer reed, een chauffeur niet periodiek was bijgeschoold, er geen of niet de juiste etiketten of gevaarsidentificatienummers waren aangebracht of omdat vervoerdocumenten niet juist waren ingevuld. Naast deze overtredingen die betrekking hebben op het veilig vervoer van gevaarlijke stoffen, werden ook andere overtredingen geconstateerd, zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, het niet tonen van een NIWO-vergunning, het rijden met gladde of beschadigde banden en het niet gekeurd zijn van voertuig en tachograaf.

"De specialisten van het Team Transport en Milieu Controle (Dienst Infrastructuur, Landelijke Eenheid) controleren regelmatig op het beroepsgoederen vervoer", laat de politie weten. "Onder andere door gerichte controles, in samenwerking met brancheorganisaties en overige handhavingspartijen, bestrijdt de politie het crimineel gebruik van de transportbranche om te zorgen voor een veilig en integer gebruik van de vervoersstromen", aldus een politiewoordvoerder

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (25-2-2023 om 11:09)
@Arthur:l Je zal in het spoor van de loskomende vracht rijden als blablaer.. Ze zorgden voor de veiligheid van de overige weggebruikers die wel gezond en optijd van A naar B willen.
Emergo (24-2-2023 om 19:11)
@Athur Gebaseerd op: inderdaad, niets.
Arthur (24-2-2023 om 18:43)
Een hoop bladiebla over veiligheid maar de werkelijke reden is makkelijk geld innen, want echte criminelen aanpakken kost tijd en is gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren