Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten

Toegevoegd: 08-03-2023, 12.41 uur - Update: 08-03-2023, 15.45 uur
Overtredingen bij kamerverhuur arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen heeft afgelopen maandag een controle gehouden op kamerverhuur aan arbeidsmigranten. Er werden verschillende overtredingen waargenomen.


Zo hadden onder andere 20 woningen niet de vereiste vergunning voor verhuur aan arbeidsmigranten en voldeden 15 woningen niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. In negen woningen stelden de toezichthouders overtredingen vast van de woningwet en het bouwbesluit. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld schimmel op de muren en te weinig ventilatie.

In totaal 48 Arbeidsmigranten bleken niet te zijn aangemeld bij de gemeente. Op één adres werd een grote hoeveelheid huishoudelijke afvalstoffen opgeslagen in een achtertuin, zo bleek tijdens de controle. Na eerdere controles waarbij gebreken waren, hadden 10 eigenaren van woningen hun zaken nu wel op orde.

De gemeente Terneuzen vraagt alle eigenaren om naleving van de wet- en regelgeving af te dwingen. Hierbij kunnen zelfs boetes worden uitgedeeld. Het doel van de controles is om de veiligheid te waarborgen en een duidelijk signaal af te geven dat overtredingen niet worden gedoogd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (8-3-2023 om 15:44)
Er worden teveel woningen verkocht aan investeerders. Die stoppen hun huis vol met arbeidsmigranten tegen heel hoge huurprijzen. Wij hebben zelf genoegen genomen met €20000.minder om dit te voorkomen en een gezin de kans te geven.
Cookie-instellingen beheren