Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man betrapt op rijden onder invloed van alcohol

Toegevoegd: 18-03-2023, 17.37 uur
Man betrapt op rijden onder invloed van alcohol
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – Een bestuurder is zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij werd door agenten gecontroleerd in de omgeving van Terneuzen en bleek alcohol genuttigd te hebben.


De agenten zagen de bestuurder in de omgeving rijden en besloten de bestuurder te onderwerpen aan een controle. Hierbij werd er onder andere gevraagd of de man een blaastest wilde afgeven. Dit duurde enige tijd voor de man dit begreep. Na controle bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

Op het politiebureau is er opnieuw een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder 1165 Ug/L in zijn adem had. Dit is ongeveer zes keer de toegestane hoeveelheid. De agenten hebben het rijbewijs van de man in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (19-3-2023 om 01:56)
Klopt helemaal @Joris helemaal mee eens, niks smoesjes maar zero tolerance beleid toepassen! EMG cursus en bij niet slagen opnieuw rijbewijs behalen of bij dergelijke overtreding paar jaar niet
Willem (18-3-2023 om 22:40)
Gewoon dagelijks laten komen opdraven, desnoods 3 keer per dag voor alcoholcontrole, dan over een jaar onder strenge voorwaarden rijbewijs terug, zul je zien hoe snel ze het leren, wel op eigen kosten natuurlijk. Alcoholisten horen in het cafe, niet op de weg.
Joris (18-3-2023 om 22:35)
@IND: Ik vraag me wel eens af waarom voor sommige problemen, zoals zuipschuiten achter het stuur, van die ingewikkelde vergezochte high-tech en storingsgevoelige oplossingen gezocht worden. Zal wel een verdienmodel achter zitten waar de besluitvormende politici aan mee profiteren. Gewoon auto en rijbewijs afnemen. En smoesjes als 'auto nodig voor het werk' negeren. Dan maar op de blaren zitten zonder baan voor dat geteisem.
IND (18-3-2023 om 22:04)
@Joris helemaal gelijk en een tijdje de bak met deze gast dit soort schorriemorrie hoort niet thuis in onze maatschappij al helemaal niet op onze wegen voordat er onschuldige slachtoffers vallen.
Joris (18-3-2023 om 18:02)
1165 UG/l. Logisch dat het enige tijd duurde voordat de man begreep wat er van hem gevraagd werd. En geen alcoholslot graag. De belastingbetaler moet de kosten daarvoor ophoesten en de dronkaard laat gewoon iemand anders blazen. Dat soort high tech lapmiddelen worden ingevoerd na agressief lobbyen van fabrikanten. Wat is er mis met lange tijd rijbewijs afnemen en auto in de versnipperaar?
WTF (18-3-2023 om 17:43)
Denk dat een alcoholslot beter voor deze man zal zijn en ff zitten met een voorwaardelijk op zijn rijbewijs als hij die terug gaat krijgen
Cookie-instellingen beheren