Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Cocaïne aangetroffen in haven Vlissingen na verdachte situatie

Toegevoegd: 16-04-2023, 17.21 uur
Cocaïne aangetroffen in haven Vlissingen na verdachte situatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen is zondag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Een verdachte situatie leidde uiteindelijk naar een container waarin de cocaïne was verstopt.


Een surveillance eenheid van de Douane merkte in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur op de Europaweg Noord een verdachte situatie op. Terwijl de bestuurder van een voertuig werd gecontroleerd, maakte de bijrijder zich snel uit de voeten. In het voertuig werden door de politieagenten inbrekerswerktuigen aangetroffen. De surveillance-eenheid riep assistentie in en samen met eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie werd een zoekslag gemaakt.

Niet veel later werd de bijrijder aangetroffen. De mannen van 26 en 36 jaar oud werden allebei aangehouden. De mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

De Douane en de politie stelden samen een nader onderzoek in. Hieruit bleek al snel dat de mannen vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg werd zondagmiddag de container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. In de container bleken tientallen kilo’s cocaïne te zijn verstopt. Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane doet verder onderzoek aan de verdovende middelen. De mannen zitten vast en worden door de politie verhoord.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (17-4-2023 om 22:49)
@Rick: Als je taalpolitie gaat spelen doe het dan ook meteen goed. Ik tel nog een stuk of 8 andere fouten.
Rick (17-4-2023 om 12:45)
Loes: "Onderweg maar MIJN werk" en "vermoeDDe het al" !!
Klokkenluider (17-4-2023 om 09:33)
Misdaad mag niet lonen toch?!!
Ewa (16-4-2023 om 22:59)
@Loes na 6u ze werden toch al om 3:30 al opgemerkt op de Europaweg Noord dus ik denk dat je dan alweer volgende ophaal peloton heb zien staan want die auto zal surveillance eenheid van de Douane na de aanhouding wel meegenomen hebben trouwens mensen van de rechtspraak lusten erook wel pap van witte goedje;)
Willem (16-4-2023 om 20:04)
Het lijkt net of we in een land volk cokesnuivers zitten tegenwoordig. Beter normaal gaan werken en de economie van je land verbeteren. Van heinde en verre komen ze om die zooi, welke hier wordt verhandeld. De slappe rechtspraak zal er voor zorgen dat we hoofdleverancier van de wereld worden. Vroeger ja, toen waren er nog grenzen in een land met een laag percentage verslaafden, niet zo moeilijk toch?
Jumbo (16-4-2023 om 18:23)
Dus … voor de mensen die nog denken dat alleen zielige vissers en ander gespuis wat er niks aan kan doen dat ze crimineel geworden zijn .. aandacht krijgen van de overheids diensten . Zie hier .. ze doen veel meer als de burger vermoed .
Cookie-instellingen beheren