Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

656 Kilo cocaïne gevonden in haven Vlissingen

Toegevoegd: 18-04-2023, 22.25 uur
Een deel van de aangetroffen pakketten cocaïne.
Een deel van de aangetroffen pakketten cocaïne.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen heeft de Douane dinsdag 656 kilo cocaïne aangetroffen. De coke heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een straatwaarde van zo'n 50 miljoen euro.


De verdovende middelen zaten verstopt tussen bananen. De lading was afkomstig uit Puerto Bolivar in Ecuador en bestemd voor een bedrijf in Duitsland. Dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben, zo meldt het OM Rotterdam. De drugs zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. "Omwille van dit onderzoek wordt er verder geen informatie verschaft", aldus het OM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-4-2023 om 20:38)
Wat een gezeur weer ! Drugs wordt nu eenmaal verscheept En schepen komen aan in een have Vlissingen en Rotetrdam zijn nu eenmaal haven steden En hebben niets met de drugs te maken Ze onderscheppen het en doen daarmee heel mooi en belangrijk werk ! Gezeur altijd en afgeven op Vlissingen... Lekker makkelijk steeds @Middelburger Neem anders eerst een taal cursus
Emergo (19-4-2023 om 19:54)
@Middelburger Als Middelburg een zeehaven zou hebben dan werd het daar aangetroffen ofwel het heeft met Vlissingen als zodanig geen zak te maken (nb: ik woon in Middelburg)
Jaap (19-4-2023 om 16:38)
Als dit zo door gaat heeft het misschien meer zin om te vermelden dat er weer bananen gevonden zijn in de haven.
VdVonck (19-4-2023 om 15:07)
@Johan: Vergeet niet dat het nog een keer of 3 wordt versneden (verdubbeld). Aangezien de landelijke nieuwszenders regelmatig berichten over 'de prijsstijging van een grammetje coke' kun je dat gerust veronderstellen ja. Er zijn genoeg mensen die recreatief gebruiken of gewoon gebruiken en functioneren (tot het mis gaat).
boer (19-4-2023 om 14:47)
@ Johan. Als ex verslaafde kan ik je vertellen dat er inderdaad heel erg veel coce-verslaafde rondlopen. In mijn opzicht gebruikt de gemiddelde meer dan je denkt. Ik had iedere dag 4 gram nodig. Dat is wel heel veel. Het is echt goed dat ze deze zooi van de straat halen. Alleen ben ik wel bang dat er ergens koppen gaan rollen want ze lopen miljoenen mis.
JR (19-4-2023 om 12:04)
Ja het is nogal eens raak, het is bijna geen nieuws meer! nog even en dan staat er bananen gevonden tussen de cocaine..
Cookie-instellingen beheren