Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Hoogtereddingsteam haalt kat uit boom Axel

Toegevoegd: 16-05-2023, 16.50 uur - Update: 16-05-2023, 20.23 uur
De kat bevond zich in een boom bij de Doorndijk in Axel.
De kat bevond zich in een boom bij de Doorndijk in Axel.
© Foto: RRT Zeeland
Door: Roland de Jong

AXEL - Verschillende brandweerploegen zijn dinsdag bij de Doorndijk in Axel druk bezig geweest om een kat te helpen die hoog in een boom zat er hier niet meer zelfstandig uit bleek te kunnen komen.


In eerste instantie werd rond 09.30 uur de hoogwerker van Terneuzen gealarmeerd om het dier naar beneden te helpen. De hoogwerker kon vanwege de smalle weg echter niet opgesteld worden. Hierop werd de brandweerploeg van Axel gealarmeerd en enige tijd later werd ook het hoogtereddingsteam (RRT) van de brandweer opgeroepen.

Het hoogtereddingsteam heeft de kat - die volgens de brandweer op een hoogte van 15 à 20 meter zat - uiteindelijk veilig naar beneden weten te halen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (18-5-2023 om 07:56)
Ja in bomen zitten nu jonge vogeltjes
Bennie (17-5-2023 om 21:12)
En toen was het stil met de topics
Bennie (17-5-2023 om 11:37)
Waar komt dat gezegde ook alweer vandaan?,, De kat uit de boom kijken.
Johan (17-5-2023 om 10:23)
@Willem, Henk en Rinus: Als de kat in de boom honger krijgt dan komt hij inderdaad naar beneden maar hij zal daarbij uit de boom vallen en gewond raken of doodvallen als hij zo hoog zit. Een klimmende kat heeft grip met zijn nagels en zo komt hij gemakkelijk omhoog. Als hij afdaalt, zal hij dat met zijn kop naar beneden doen en dan heeft hij geen houvast. Er zijn helaas maar weinig katten die geleerd hebben om achterwaarts af te dalen.
Chris (17-5-2023 om 10:12)
De brandweer is niet je persoonlijke klusjesman dus gewoon in rekening brengen bij zo'n niet-spoedgeval door eigen roekeloosheid om je huisdier niet te bewaken. Moet je bij de ANWB, EHBO, dierendokter ook. Laatst nog een ondernemer die zijn reclamezuil liet redden in de harde wind. Is geen "gelul" maar gewoon goede zuinigheid. Bovendien, wat omhoog kan, komt ook weer naar beneden. Het kost al genoeg en er kan in Nederland steeds minder vanaf. Daarom soms niet leuke keuzes maken. Zorg goed voor en houd bij je waar je van houdt.
joke (16-5-2023 om 22:15)
geweldig dat dit dier weer is gered . bedankt .
Cookie-instellingen beheren