Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Hardrijdende motorrijder moet rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 04-06-2023, 21.23 uur - Update: 05-06-2023, 07.51 uur
Hardrijdende motorrijder moet rijbewijs inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Op de A58 tussen Middelburg en Kruiningen heeft de politie zondag een motorrijder staande gehouden die met 200 kilometer per uur over de weg raasde. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Aan het einde van de middag reed de motorrijder met 200 kilometer per uur over de A58 vanaf Middelburg naar Kruiningen. De agenten van het team Zeehavens zagen de motorrijder voorbij komen en hebben geprobeerd de bestuurder staande te houden. De snelheid was dusdanig hoog dat het voor deze agenten onmogelijk was om de motorfietser bij te houden.

Agenten van het politieteam Oosterscheldebekken hebben de bestuurder even later alsnog staande kunnen houden. De overtreding, na correcties, bleek 85 kilometer per uur te hard te zijn. De persoon droeg volgens de politie geen beschermende kleding. "Het rijbewijs is ingevorderd en zal worden opgestuurd naar de officier van justitie", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (4-6-2023 om 23:12)
Mooi, en wat betreft de kleding mijnheer pieterse: wie moet ze van de weg schrapen als ze met deze snelheid onderuit gaan? Goede motorkleding kan heel veel leed voorkomen en om die reden verplicht moeten worden.
Anoniem (4-6-2023 om 23:09)
@pieterse, als je zonder beschermende kleding met die snelheid valt is er weinig huid over hoor… dan lig je tot t bot open. Dus geef ze groot gelijk! Rijden erg veel motormuizen met gewone schoenen en broek, gaat lang goed maar als t fout gaat is t ook goed fout.
pieterse (4-6-2023 om 22:06)
nog geen motorrijder bij kunnen houden? wat is dat voor politie?E n nog zeuren over zijn kleding omdat ze hem niet kunnen volgen..
John (4-6-2023 om 21:31)
Prima begin, nu al die andere pauper met veel te luide motoren die veel te hard rijden op de schroeweg en torenweg. Lezen we mee politie?
Cookie-instellingen beheren