Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 150 km

Grote brand aan Moolweg in Ellemeet

Toegevoegd: 11-06-2023, 12.44 uur
Door: Reinoud Hiemstra

ELLEMEET  - Bij een bedrijf aan de Moolweg in Ellemeet is zondagmiddag brand uitgebroken in een schuur. De brand sloeg over naar een nabijgelegen zeecontainer en een weiland. De brandweer schaalde op naar een grote brand.


De eerste melding werd gedaan omstreeks 12.15 uur. Toen het eerste blusvoertuig ter plaatse was, stond er een berm, weiland en een schuur in brand. Daarom werd er direct opgeschaald en kwamen er nog meerder blusvoertuigen, waterwagens en een groot watertransport ter plaatse.

Volgens Veiligheidsregio Zeeland ging het om een complexe brand omdat er sprake was van meerdere brandhaarden. Daarnaast was er ook sprake van asbest. Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft dit onderzocht en bevestigd. In de omgeving waar het asbest zich bevindt, heeft de brandweer een zogenaamd asbestprocedure opgestart om verspreiding en contact met de asbest te voorkomen.

Omstreeks 13.40 uur heeft de officier van dienst van de brandweer laten weten dat de brand meester is. Uiteindelijk is het asbest niet verspreid. In de omgeving van het bedrijf hebben meerdere kleine brandjes gewoed. Vermoedelijk zijn deze ontstaan door de vonken en droogte. Deze brandhaardjes zijn geblust en natgemaakt om herontsteking te voorkomen.  


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren