Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijontzegging en taakstraf geëist na botsing met motoragent

Toegevoegd: 16-06-2023, 16.15 uur
De motoragent raakte bij de botsing gewond.
De motoragent raakte bij de botsing gewond.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige Middelburger F. J. is vrijdag voor het veroorzaken van een verkeersongeval een rijontzegging van vier maanden waarvan twee voorwaardelijk en een taakstraf van 60 uur geëist. De Middelburger zou op16 januari vorig jaar in Middelburg door rood zijn gereden en daardoor een botsing zijn gekomen met een motoragent.


Het voorval vond plaats op één van de drukste verkeerspunten van de Zeeuwse hoofdstad: de kruising bij de Schroebrug. J. sloeg vanaf de brug linksaf, terwijl bij het Groenewoud een motoragent eveneens linksaf richting Schroebrug reed. Bij de aanrijding liep de agent een gescheurde beenspier, enkele kneuzingen en een gebroken sleutelbeen op.

Volgens J. kón hij niet door rood zijn gereden, omdat hij - zo zei hij - nooit door rood reed. Een getuige had verklaard dat J. wel degelijk door het rood uitstralende verkeerslicht had gereden. Op kritische vragen van de rechter zei J. 'daar geen antwoord op te kunnen geven'. Hij zag zich volgens de reclassering vooral als slachtoffer.

Uitspraak 30 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
li (19-6-2023 om 12:23)
iedereen was er bij zo te lezen..
wapperd (17-6-2023 om 21:50)
Neem aan dat er ook een dikkere boete dan alleen door rood rijden aan vast zit?
Willem (17-6-2023 om 10:00)
Er wordt hier nergens over gesproken dat hij onder invloed van drugs was, telt dat niet meer mee in de veroordeling? Dat is heel iets anders dan door rood rijden als je helder bent.
Timsalabim (17-6-2023 om 03:21)
Ergerns heeft Albert wel gelijk, als je als normale burger iets hebt en daar aangifte van doet dan lijkt het wel alsof er niks gebeurd maar als je een comment maakt over een politicus onder een youtube filmpje dan wordt diezelfde week nog je voordeur ingeramt door het arrestatieteam van de politie en mag je je even verantwoorden voor een rechter die je sowieso toch wel gaat veroordelen… Dat hebben we wel gezien tijdens de corona pandemie, en ja dommige reacties gingen ook wel ver maar het was wel opvallen hoe snel het OM “ineens” handelden in mijn optiek….
Jacob (16-6-2023 om 19:49)
@Albert wat een rare opmerking deze man, reed volgens getuigen door rood. Dus wat heeft deze straf er mee mee te maken als het om een agent gaat. Gewoon heel dom en je laat zien dat je anti Politie beny
albert (16-6-2023 om 19:15)
dus als het om een agent gaat gaan we hoge straffen vragen maar als het om een burger gaat dan kan er vaak niks tegen gedaan worden
Cookie-instellingen beheren