Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Rijontzegging en boete voor aanrijden motoragent Middelburg

Toegevoegd: 30-06-2023, 19.41 uur
De motoragent raakte gewond.
De motoragent raakte gewond.
© Foto: Remi Mesu
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De 21-jarige F. J. uit Middelburg, die op 16 januari vorig jaar in Middelburg met zijn auto een motoragent aanreed, werd vrijdag in Middelburg veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden en een boete van vijfhonderd euro.


Op de bewuste dag reed J. vanaf de Schroeweg in Middelburg over de Schroebrug in de richting van Het Groene Woud. Het rood uitstralende verkeerslicht had hij of niet gezien of genegeerd. Op het kruispunt van de Schroebrug, de Blauwedijk en Het Groene Woud sloeg hij linksaf in de richting van Het Groene Woud. De motoragent die op de Blauwedijk reed, sloeg eveneens linksaf in de richting van de Schroebrug met een aanrijding als gevolg. De agent liep een gescheurde beenspier, enkele kneuzingen en een gebroken sleutelbeen op.

De rechtbank vond alleen de overtreding 'gevaar op de weg veroorzaken of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd', bewezen. De officier van justitie was uitgegaan van de misdrijfvariant en had daarvoor een taakstraf van zestig uur en een rijverbod van vier maanden waarvan twee voorwaardelijke geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P Poppe (4-7-2023 om 11:36)
Jij was getuige van het ongeluk Cees??? Mschn beter je commentaar voor je houden als je de feiten niet weet!! Fijne dag
Li (3-7-2023 om 20:24)
En zoals altijd, is iedereen die commentaar geeft erbij geweest………niets is wat het lijkt…..
Cees (3-7-2023 om 10:14)
Inderdaad wat een flutstraf. Typisch de Rechtbank in Zeeland/West-Brabant. Daar kan je beter verdachte zijn, dan slachtoffer. Bah
Corrie (1-7-2023 om 12:45)
Nou het is de moeite hoor of het nu de politie of een persoon met een andere baan straf is vrij laag.
Quasimoto (1-7-2023 om 11:54)
Dat zal hem leren!
Cookie-instellingen beheren