Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Trio opgepakt, zocht vermoedelijk reeds onderschepte drugs

Toegevoegd: 21-06-2023, 18.41 uur
Trio opgepakt, zocht vermoedelijk reeds onderschepte drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Drie mannen die dinsdagavond door de politie werden aangehouden in het havengebied Vlissingen-Oost, hadden het vermoedelijk voorzien op een reeds in Zuid-Amerika al ontdekte lading cocaïne. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Het drietal reed volgens de politie rond 20.45 uur in een auto in het havengebied. Medewerkers van de douane besloten een controle uit te voeren en hebben de mannen bij Nieuwdorp staande gehouden. Politieagenten werden opgeroepen om aan te sluiten bij de controle en dat bleek niet voor niets.

"In het voertuig lagen allerlei gereedschappen en de mannen hadden geen helder verhaal over waarom ze in het havengebied waren. Omdat het vermoeden bestond dat het drietal drugs van een zeeschip in de haven wilde halen, zijn de mannen direct aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Vlaardingen, een 29-jarige man (woonplaats onbekend) en een 17-jarige uit Rotterdam. Hun auto is in beslag genomen, de verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek", aldus de politie.

Volgens de politie hadden de mannen het vermoedelijk voorzien op een zeeschip dat uit Zuid-Amerika afkomstig was. De autoriteiten in Zuid-Amerika hadden volgens een woordvoerder tijdens een controle echter al een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (21-6-2023 om 19:39)
Wat heeft een 17 jarige te zoeken in de haven? Die mag daar als kind nog niet eens komen om te werken... Ja wel als uithaler... Dat dan weer wel. Opsluiten die handel!
Cookie-instellingen beheren