Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote hoeveelheden dode visjes op stranden

Toegevoegd: 25-06-2023, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Aan de zuidwest-kant van de Walcherse kust zijn de laatste dagen grote hoeveelheden dode visjes aangespoeld. Het lijkt erop dat sprake is van een natuurlijk fenomeen.


Onder meer op het strand tussen het Nollestrand en Westduin bij Vlissingen liggen op diverse plaatsen honderden kleine visjes. Vermoedelijk gaat het om zogeheten sprotjes: kleine harinkjes die in grote scholen leven. De dode visjes krijgen veel bekijks van badgasten. Ze roepen echter ook vragen op want hoe zijn ze nu precies op het strand terecht gekomen?

Eerder dit jaar werden ook van deze visjes aangetroffen op het strand van Egmond aan Zee. Toen wees onderzoek uit dat de dieren vermoedelijk waren opgejaagd door de horsmakreel. “Ze drijven de school op naar het ondiepe water. De achterste visjes worden gegrepen en de voorste spoelen aan op het strand”, zo legde een medewerker van Ecomare destijds uit bij NH Nieuws. Het lijkt erop dat nu sprake is van eenzelfde fenomeen als eind mei bij Egmond.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dode vis (26-6-2023 om 09:59)
rip de vissen
Lentezon (26-6-2023 om 00:03)
Ik hoef sowieso geen vis wat heeft gezwommen in de Westerschelde!
W.i.n.z (25-6-2023 om 20:20)
Lekker hapje voor de meeuwen!
Lucky (25-6-2023 om 20:16)
Nee komt door de paashaas.
Miranda (25-6-2023 om 14:08)
Niks met klimaat te maken....
Cookie-instellingen beheren