Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Ruim 3.500 kilo cocaïne aangetroffen tussen bananen

Toegevoegd: 26-06-2023, 18.39 uur
De enorme hoeveelheid drugs is inmiddels vernietigd.
De enorme hoeveelheid drugs is inmiddels vernietigd.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - In de haven van Rotterdam werd in de nacht van zondag op maandag tussen een lading bananen ruim 3500 kilo cocaïne aangetroffen. De lading had een straatwaarde van ongeveer 269 miljoen euro.


De Douane trof de enorme hoeveelheid drugs tussen een lading bananen in een container in de haven van Rotterdam. In totaal werden 3587 blokken cocaïne gevonden. De verdovende middelen hadden een straatwaarde van ongeveer 269 miljoen euro.

Het Openbaar Ministerie (OM) geeft aan dat de blokken cocaïne waarschijnlijk in Ecuador tussen de bananen zijn verstopt. De container was bestemd voor een bedrijf in Zeeland. Het bedrijf heeft waarschijnlijk niks te maken met de smokkel.

"Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek", zo laat het OM weten. De lading is inmiddels vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (29-6-2023 om 15:31)
Ik zou zeggen stiekem er uit halen niets zeggen en container gemonitord door laten gaan. Dan haal je meer boven water.
Douwe dabert (28-6-2023 om 08:26)
@Willem, dan zijn we er mooi goedkoop van af.
mosselman (28-6-2023 om 07:40)
ik wil bij deze een verzoek doen aan de douane ,OM en FIOD. gaarna van u over te nemen: 10 blokken. prijs komen we wel uit.
Ik (28-6-2023 om 07:32)
Ik snap dat die sufferds er mee door gaan. Als je ziet voor hoeveel miljoenen er al niet is onderschept. Zonde van al dat werk om die blokken te maken en inpakken. Allemaal voor niets.
Geert Wilders (27-6-2023 om 21:13)
Was deze lading bedoeld voor ons kamerlid Hugo de Jonge?
Willem (27-6-2023 om 18:31)
Er is iemand in de wereld die zijn leven moet bekopen vanwege het verlies van het kartel, je inlaten met drugshandel maakt dat je op de verschrikkelijkste manier gaat sterven en nog gaan ze er mee door.
Cookie-instellingen beheren