Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bultrug Haamstede wordt dinsdag weggehaald

Toegevoegd: 03-07-2023, 19.23 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De bultrug die maandag aanspoelde op het strand bij Burgh-Haamstede, wordt naar verwachting dinsdagochtend weggehaald.


De naar schatting 8 tot 10 meter lange baleinwalvis ligt op dit moment nog op het strand tussen Nieuw-Haamstede en Renesse, ter hoogte van camping De Duinhoeve. Het dier is wel verplaatst met behulp van een wiellader. Dit om te voorkomen dat de walvis bij hoger tij weer in zee terecht zou komen.

Een team van onderzoekers van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en Naturalis gaan de bultrug onderzoeken, zo liet SOS Dolfijn eerder vandaag al weten. Volgens de organisatie worden bultruggen nog niet zo lang waargenomen in de Noordzee en is daarom nader onderzoek zeer zinvol. Vanmiddag was de verwachting dat de bultrug dinsdagochtend zou worden afgevoerd voor destructie.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ECOVLISS (4-7-2023 om 17:24)
Lekker laten liggen. Weer voer voor andere zeedieren, vogels en insecten. Maar de mens wilt weer alles domineren en bepalen.
Cookie-instellingen beheren