Weerbericht:
Vanavond regen. Ook morgen nat.
Verkeersinformatie:
Geen files

Ketelwagon lekt brandbaar gas in Nieuwdorp

Toegevoegd: 21-05-2007, 10.00 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De hulpdiensten zijn zondagmiddag ingezet voor een lekkende ketelwagon in het havengebied Vlissingen-Oost.

Rond 13.00 uur ontdekte een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen (NS) dat er een beetje van het brandbare gas buteen lekte uit één van de wagons die was gestald op het rangeerterrein bij de Europaweg-Oost bij Nieuwdorp.

De medewerker heeft vervolgens een afsluiter extra dichtgedraaid. Dit verhielp het probleem echter niet volledig en zodoende werden de hulpdiensten voor de zekerheid ter plaatse gestuurd. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een haakarmvoertuig met hulpverleningscontainer.

Ook gingen onder meer de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen en de Officier Van Dienst Geneeskundig ter plaatse. Ook werd er een spoorwegmedewerker ter plaatse gestuurd om de lekkage definitief te dichten.

De politie sloot de Europaweg-Oost volledig af voor het verkeer. Het publiek werd op afstand gehouden. De situatie was na ruim twee uur weer volledig onder controle.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren