Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Ruim 1.500 kilo cocaïne ontdekt in haven Vlissingen

Toegevoegd: 05-07-2023, 19.15 uur
De cocaïne is inmiddels vernietigd.
De cocaïne is inmiddels vernietigd.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - In de haven van Vlissingen heeft de douane woensdagochtend een grote lading drugs ontdekt. Het gaat om ongeveer 1.500 kilo cocaïne, de grootste partij drugs die dit jaar in de provincie is aangetroffen.


Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de drugs werden aangetroffen in een een container met pallets bananen. De douane kwam de drugs volgens het OM op het spoor door onderzoek. De container was op dat moment al gelost vanaf een zeeschip. De verdovende middelen hebben volgens het OM een geschatte straatwaarde van ruim 110 miljoen euro.

De douane werkte bij de actie nauw samen met de Zeehavenpolitie met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en het Team Bijzondere Bijstand. De zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de betrokkenen bij deze grootschalige drugssmokkel. De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe dabert (6-7-2023 om 23:10)
Achterlijke opmerkingen hier, gewoon goed dat die 1500 kilo niet gebruikt wordt. Je zal het maar meemaken dat je kind veranderd in een junk.
fred (6-7-2023 om 10:42)
ik durf geen bananen meer te eten
Ad Jonkers (6-7-2023 om 00:03)
Wat een enorme verrassing.......tussen de bananen. Dat verwacht toch niemand? Hoogstwaarschijnlijk zal de Nederlandse regering besluiten om het consumeren van bananen terug te dringen.......... En nee, dit is geen aflevering van Banana Split, hoewel?
vanpuffelen (5-7-2023 om 23:18)
Doe mij maar een lekkere appel. Misschien de reder een jaartje verbannen ?
Eva (5-7-2023 om 22:08)
Dit kan in ieder geval niet meer worden geconsumeerd, met alle gevolgen van dien. Als ervaringsdeskundige zeg ik dan ook in een soort van oproep, Het is niet COOL als je blowt, Het is niet Cool als snuift, chineest of pijpje base. Blijf er vanaf. Je gaat er aan onderdoor zonder dat je het zelf in de gaten hebt, plus dat je criminele activiteiten gaat doen om er aan te komen.,gebruik is niet STOER !!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren