Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer schiet honden in nood te hulp

Toegevoegd: 27-08-2023, 10.45 uur
De inzet in Retranchement.
De inzet in Retranchement.
© Foto: Brandweer Sluis
Door: Roland de Jong

SLUIS - De brandweerlieden van de post Sluis zijn zowel zaterdagavond als zondagochtend ingezet om dieren in nood te helpen. In beide gevallen had een hond hulp nodig en liep de inzet goed af.


Zaterdagavond werd rond 20.35 uur ontdekt dat in de buurt van de kruising Pompedijkje - Zanddijk in Retranchement een hond in nood was. Het dier bleek al een aantal dagen vermist te zijn en lag in een diepe sloot waar het niet dier niet zelf uit kon komen.  Met behulp van de hoogwerker van de brandweer Oostburg en een speciale vangstok kon het dier veilig aan wal worden gebracht. De dierenambulance heeft zich verder over de uitgeputte hond ontfermd.

De tweede inzet was zondag even na 08.00 uur bij een adres aan de Kanaalweg in Cadzand. Volgens de brandweer was hier een hond vast komen te zitten op zolder en is deze vakkundig naar beneden gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joke (27-8-2023 om 21:31)
geweldig dat ze weer zijn gered , bedankt en hopen dat ze een fijn thuis krijgen .
Ad Jonkers (27-8-2023 om 11:17)
Bij de brandweer zitten de grootste dierenvrienden! Respect en hulde voor deze interventies.
wim (27-8-2023 om 11:01)
toppers de brandweer en dierenhulp ,geweldig werk doen zij ik hoop dat alles goed komt met de hondjes
Cookie-instellingen beheren