Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 106 km

Lekkage gevaarlijke stof bedrijf Frankrijkweg Terneuzen

Toegevoegd: 06-09-2023, 15.28 uur
De brandweer staat met meerdere blusvoertuigen stand-by.
De brandweer staat met meerdere blusvoertuigen stand-by.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op een terrein van het bedrijf ICL-IP aan de Frankrijkweg in Terneuzen is woensdagmiddag een lekkage ontstaan. De brandweer is ter plaatse.


Het lek op het terrein aan de Frankrijkweg ontstond aan het begin van de middag. In eerste instantie nam de bedrijfsbrandweer de inzet voor haar rekening maar rond 15.15 uur werd ook de reguliere brandweer opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er opgeschaald om de bedrijfsbrandweer te kunnen ondersteunen en is er geen gevaar voor de omgeving. "Er is ook niets in de omgeving merkbaar", aldus de VRZ.

De stof zal overgepompt gaan worden naar een andere container. "Omdat het gaat om een brandbare stof, zetten we uit voorzorg extra eenheden paraat", zo meldt de VRZ. Bij de lekkage zijn geen gewonden gevallen. Het bedrijf hoeft ook niet te worden ontruimd. "De omliggende bedrijven zijn door het bedrijf geinformeerd over het incident waarbij ook is aangegeven dat er geen gevaar is voor de omgeving", aldus de Veiligheidsregio. 


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren