Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Aangifte na overlijden hond, kitten in beslag genomen

Toegevoegd: 10-09-2023, 19.52 uur - Update: 10-09-2023, 22.28 uur
De jonge kat is naar een arts gebracht en in beslag genomen.
De jonge kat is naar een arts gebracht en in beslag genomen.
© Foto: Stichting Dierenwelzijn Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vrijwilligers van Stichting Dierenwelzijn Zeeland kregen zondag twee heftige zaken voor de kiezen. In Domburg overleed namelijk een hond, vermoedelijk als gevolg van oververhitting. Tegen de eigenaren is aangifte gedaan. Een kitten waarmee elders op een strand werd overgegooid, is in beslag genomen, zo meldt de organisatie.


De hond, een Engelse bulldog, bevond zich op een terras aan de rand van de duinen. "Het was volgens de eigenaren niet nodig een dierenambulance te bellen dus greep de serveerster van het terras in en belde ons wel. Zij is op aanwijzing van onze centralist gaan koelen maar hulp mocht helaas niet meer baten", zo schrijft de organisatie op Facebook. "Ondanks alle waarschuwingen in de media over de hitte en het gevaar, zeker bij deze rassen, gebeurt het toch keer op keer weer. We kunnen het echt niet meer bevatten", aldus de dierenhulpverleners.

Na de melding in Domburg kregen de vrijwilligers een nieuwe melding van dierenmishandeling: op het Badstrand in Vlissingen was een groep Franstalige toeristen met een kitten aan het overgooien. Het naar schatting vijf weken oude diertje werd bovendien meerdere malen ondergedompeld in zee. Naast de dierenambulance gingen ook politieagenten en handhavers ter plaatse. Terwijl zij het gesprek aangingen met de toeristen, werd de jonge kat naar een dierenarts gebracht. "Deze heeft de kitten onderzocht, het diertje heeft complete uitputtingsverschijnselen", aldus Stichting Dierenwelzijn Zeeland.

Het katje is in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren. Zij zijn tevens meteen gehoord door de politie. "De eigenaren krijgen de kitten ook niet meer terug", zo laat de politie weten. Tegen de eigenaren van de hond wordt aangifte gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjongnonge (11-9-2023 om 06:56)
Helemaal klaar met die toeristen hier!
Miranda (11-9-2023 om 06:44)
Er zijn mensen die roepen dat ze geen vertrouwen in de mens hebben. Deze mensen zouden midden in het bos moeten leven. Vind die uitspraak beetje dom omdat niet alle mensen zo zijn. Dat wat op strand gebeurd is hadden de echte Vlissingers niet moeten zien die gast was allang hardhandig aangepakt.
Burger (10-9-2023 om 23:34)
Alle 5 ziek in hun kop dat ze een dier zo martelen. Rijp voor TBS. Op zoiets zou celstraf moeten staan maar dat ze hiermee wegkomen geeft aan hoe slecht het geregeld is in NL met de Wet.
Ad Jonkers (10-9-2023 om 23:13)
2 heel diep trieste incidenten. Zulke figuren dienen keihard aangepakt te worden! Niet met geldboetes @Triest, want daar lachen ze om. Je schaamt je kapot als je met dergelijke individuen op pad gaat! Zou een spuitje helpen?
Triest (10-9-2023 om 22:21)
Da zijn vast en zeker echte dieren liefhebbers??? Minimaal € 1000,- boete p.p.. De helft voor de dieren ambulance, en de helft voor de straat. Zulke mensen moet je kei hard aanpakken. Respect voor mens en dier, is dan wel erg ver te zoeken.
pappajesse (10-9-2023 om 22:18)
Hebben ze geluk dat er geen vlissingers meer liggen.........grrrrrrrrrrrrrr
Cookie-instellingen beheren