Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Betrokkene ongeval zonder rijbewijs en onder invloed

Toegevoegd: 15-09-2023, 09.26 uur
Betrokkene ongeval zonder rijbewijs en onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De automobilist die gisteren in Zierikzee betrokken was bij een aanrijding met letsel, had geen geldig rijbewijs en verkeerde onder invloed. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


De 48-jarige automobilist reed rond 16.55 uur met zijn bedrijfsbus een 39-jarige voetganger aan op een zebrapad. Dat gebeurde bij het Haringvlietplein. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de gewonde. Het slachtoffer is rond 17.25 uur met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel is nog niets bekend.

Volgens de politie had de bestuurder geen geldig rijbewijs en testte hij positief op drugsgebruik. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen om te bepalen welke drugs de man in welke mate had gebruikt. De uitslag laat nog even op zich wachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (27-9-2023 om 16:10)
Een drankorgel achter het stuur 48 jaar zijn rijbewijs zal ingetrokken zijn en toch weer bezopen achter het stuur; en dan de claim van de tegenparty moeten ophoesten en nooit meer rijden in een auto; gewoon een gevaar op de weg en veel te hard gereden als je max 30 km in de zone of fietsstraat 25 km dan heb je praktisch geen remweg
z e bra (16-9-2023 om 08:15)
Heel erg dit allemaal de bestuurder had geen geldig rijbewijs dat kan zijn omdat het ingenomen is door te hard rijden (prive) en onder invloed van drugs dat kan dagen lang in je bloed blijven zitten (moet nog uitgezocht worden .op die plek steken overigens fietsers en voetgangers zo de weg over onder het mom we hebben voorrang.dus ze moeten maar stoppen het is daar heel vaak net mis ,lijkt wel of het gemaakt is zonder enig inzicht van de situatie (ga maar eens kijken )
Marco (15-9-2023 om 13:27)
Dit is niet de eerste keer dat een busje van dit bedrijf betrokken is bij een ongeval waarbij de bestuurder onder invloed is van alcohol en/of drugs. Ze willen steeds groter en groter worden, en in de tussentijd word alles en iedereen aangenomen met of zonder papieren maakt niet uit, en dan krijg je dit. Sterkte voor het slachtoffer, zal helaas niet de laatste zijn.
Emergo (15-9-2023 om 13:22)
Waarom zou je een in beslaggenomen auto vernietigen. Als er sprake is van verbeurdverklaring wordt zo'n auto verkocht.
P.M. Boot (15-9-2023 om 13:10)
Zulke gevallen komen steeds meer voor,het ontbreekt nog steeds aan weinig controle door verkeerde inzet bij handhavers.Het OM dient strenger te straffen in dergelijk gevallen,opdat het in de toekomst minder zal voorkomen.
Andre (15-9-2023 om 11:56)
Ik mis eigenlijk nog wat. Dat de bestelbus in beslag is genomen en wordt vernietigd.
Cookie-instellingen beheren