Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand restaurant Neeltje Jans

Toegevoegd: 16-09-2023, 19.52 uur - Update: 16-09-2023, 21.51 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Op Neeltje Jans is zaterdagavond rond 19.15 uur een uitslaande brand uitgebroken in een restaurant. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


De brandde woedde in een koelcontainer bij de technische ruimte van het restaurant 'Proef Zeeland' aan de Faelweg in Vrouwenpolder. Al snel na de melding waren meerdere blusvoertuigen en waterwagens onderweg. Er werd ook een ladderwagen opgeroepen. Ook is een watertransportsysteem, een grote pomp met grote slangen, gealarmeerd.

Toen de brand werd ontdekt waren twee werknemers in het gebouw. Zij konden veilig naar buiten en zijn ongedeerd gebleven, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Volgens de VRZ stond de koelcontainer buiten het restaurant en is alleen in een klein deel van het gebouw rook binnengekomen. De container stond tegen de gevel van het pand.

De brandweer is nog bezig met blussen. De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren