Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Koolmonoxidemelder gaat af, brandweer rukt uit

Toegevoegd: 22-09-2023, 15.10 uur
Koolmonoxidemelder gaat af, brandweer rukt uit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - De brandweer van Oosterland is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt nadat in een woning een koolmonoxidemelder was afgegaan.


De brandweerlieden werden opgepiept nadat de bewoner van een huis aan de Van de Abeelestraat rond 01.25 uur alarm had geslagen. De opgeroepen brandweerlieden deden op verzoek van de bewoner ter plekke metingen, maar er werden geen verhoogde concentraties gemeten. Voor de zekerheid heeft de brandweer geadviseerd het pand goed te ventileren en een nieuwe koolmonoxidemelder aan te schaffen.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, wordt door de brandweer vaak als sluipmoordenaar bestempeld. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxidevergiftiging komt vaak door verkeerd stoken of verkeerd geïnstalleerde of slecht werkende verbrandingstoestellen als geisers en cv's. Een koolmonoxidemelder kan je bijtijds waarschuwen als er teveel CO in de lucht zit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren