Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Duizend kilo drugs gevonden in Vlissingse haven

Toegevoegd: 04-10-2023, 22.14 uur
De douane trof 1000 kilo cocaïne tussen de bananen.
De douane trof 1000 kilo cocaïne tussen de bananen.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP -De Douane heeft woensdagochtend ruim 1000 kilo cocaïne aangetroffen in een lading met bananen. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van 75 miljoen euro.


De pakketten cocaïne werden onderschept tijdens een douanecontrole. De teller bleef uiteindelijk steken op 1002 blokken. De vondst werd gedaan in de haven van Vlissingen. Politie en Koninklijke Marechaussee hebben de Douane bijgestaan met het bewaken en beveiligen van het havengebied tijdens de operatie.

De verdovende middelen, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 75 miljoen euro, zijn zeer waarschijnlijk in Ecuador tussen de lading gestopt. De lading bananen was bestemd voor een bedrijf in Nederland. Dit bedrijf heeft waarschijnlijk niets te maken met de smokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De Zeehavenpolitie heeft een verdachte aangehouden en neemt de zaak verder in onderzoek. 

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (5-10-2023 om 07:13)
Terug van weggeweest; de bananen........... Geslaagde actie van Douane, Politie en Marechaussee. Succes smaakt naar nog meer vangsten!
Ad Jonkers (5-10-2023 om 01:22)
@Mossel.... En gelukkig weer bananen..... 75 miljoen is een meer dan mooie vangst! Alleen de "grote jongens" blijven zoals zo vaak buiten schot.
Mossel (4-10-2023 om 22:42)
Weer een mooi resultaat voor de Douane.
Cookie-instellingen beheren