Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Ruim 62.000 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden en negeren rood licht

Toegevoegd: 10-10-2023, 19.49 uur
Ruim 62.000 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden en negeren rood licht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Rijksoverheid heeft de aantallen van de verkeersovertredingen die vastgelegd zijn door een camera in kaart gebracht. Vandaag werden de cijfers bekend gemaakt.


De flexibele flitspaal op de Gentsevaart (N290) bij Hulst zorgde in totaal voor 4867 bekeuringen. Deze flitspaal controleerde op de maximale toegestane snelheid.  Door agenten die zelfstandig met behulp van een mobiele radarset een controle uitvoerden op de maximale snelheid werd in totaal in district Zeeland-West-Brabant 21.368 keer een bestuurder betrapt op het te hard rijden. De flitspalen die door de hele provincie verspreidt staan en controleren op het negeren van een rood verkeerslicht en de snelheid hebben in totaal 35.942 overtredingen waargenomen.

De Rijksoverheid laat weten dat er op landelijk niveau een stijging is van 6.9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dit zou volgens haar voornamelijk komen doordat er weer meer verkeer is op de weg en dat er meer bekeuringen zijn uitgeschreven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PieterS (11-10-2023 om 18:34)
Ik rijd dagelijks door heel Zeeland en het valt me op dat er op plaatsen waar flitspalen staan heel fatsoenlijk wordt gereden . Waar er geen staan gaan alle remmen los en wordt er massaal veel te hard gereden , ingehaald over dubbel doorgetrokken strepen en door knalrood gereden . De plaats die mij al héél lang opvalt zijn de verkeerslichten ter hoogte van Colijnsplaat waar ik bijna dagelijks mensen door rood zie knallen maar heb nog nooit iets van handhaving gezien....
fred (11-10-2023 om 16:50)
heel juist gezien peter !!
Michel (11-10-2023 om 13:43)
Hoe lomp kan je zijn , door bewust hard te rijden. Evenzo , bewust door roodlicht te rijden. Dus niet miauwen dat je een bekeuring krijgt.
fred (11-10-2023 om 12:16)
heren, ad willem en antoine, waarschijnlijk komen jullie alleen s zondags buiten. boete;'s zijn er alleen maar om de bodemloze schatkist te vullen. stel je nou eens voor dat we geen boete's meer rijden, niet meer roken en drinken en allemaal elektrisch gaan rijden en opladen met onze eigen zonnepanelen, wat zullen die graaiers in den haag dan weer verzinnen. o ja de meeste overtredingen zijn een paar km te hard, enkele idioten daar gelaten.
Peter (11-10-2023 om 11:45)
Prima want je mag niet te hard rijden en al helemaal niet door rood. Ik ben dus voor handhaving. Maar wederom vraag ik mijzelf af waarom klimaatactivisten op de A12 geen bekeuringen kregen van 390 Euro stuk? Waar daar geen handhaving? Waarom geen vervolging. Ze zaten met honderden op de snelweg en hadden miljoenen euro´s opgebracht. Bij Voetbal Hooligans hetzelfde. Taakstrafjes van 20 tot 80 uur. Geen boetes. geen zware handhaving want het gros kwam er mee weg. Kortom, als iedereen gelijk is volgens de grondwet, waarom krijgen hardwerkende en eerlijke burgers dan wel de rekening in de bus van een overtreding? Gewoon een logische vraag. Anders meet de overheid, Politie en OM met verschillende maten. Of is niet iedereen gelijk?
Tim Fakkeldij (11-10-2023 om 10:27)
Ik@ En in Uw idee gaat het naar de Commissaris van de Koning in Zeeland, wat is het verschil?
Cookie-instellingen beheren