Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Celstraf geëist voor ontuchtige handelingen met paardenverzorgsters

Toegevoegd: 02-11-2023, 19.26 uur
Celstraf geëist voor ontuchtige handelingen met paardenverzorgsters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Tegen de 74-jarige J. B. uit Aagtekerke is donderdag voor de rechtbank in Middelburg  een celstraf van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk plus een taakstraf van 120 uur geëist.


De bejaarde man wordt ervan verdacht in de periode tussen 2001 tot en met 2013 met twee meisjes ontuchtige handelingen te hebben gepleegd. De meisjes waren toen het een en ander begon twaalf en veertien jaar. Beide zijn inmiddels 33 en 31 jaar. De twee meisjes/vrouwen verzorgden de paarden van B. De verdachte ontkent alles en volgens hem hebben ze elkaar opgestookt omdat hij de paarden had weggedaan en ze dus niet meer gratis bij hem konden paardrijden.

In de visie van zijn advocaat zou B. moeten worden vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs is, het onderzoek onzorgvuldig is geweest en dat er vormfouten waren. Mocht de rechtbank dat niet honoreren dan zou - rekening houdend met de gezondheid en de leeftijd van haar cliënt - een lagere taakstraf en /of een voorwaardelijke celstraf in de rede liggen. De rechtbank doet op 16 november uitspraak in deze zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dunja (6-11-2023 om 03:32)
@Rick Roll In Nederland ben je onschuldig, tot het tegendeel iets anders bewijst. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom er toen geen aangifte is gedaan, bovendien waren beide vrouwen toen nog kind. Ik vind jou beredenering erg kortzichtig en ook wat schaamteloos. Dit is precies zo’n reden waarom iemand zoiets voor zich zou houden, omdat ze bang zijn niet geloofd te worden of bang zijn voor dergelijke negatieve reacties van anderen.
Emergo (3-11-2023 om 11:59)
@Rick Roll Op dit gebied is het iets minder simpel dan jij voorstelt.Die meisjes waren nog erg jong, schaamte, ze geloven ons toch niet etc, etc spelen een belangrijke rol en in metoo periode worden heel wat blikken van dit soort ellende opengetrokken. Het probleem in dit soort gevallen is het bewijs dat er meestal niet is maar puur afhankelijk is van verklaringen.De termijn is niet eens zo belangrijk maar wel de geloofwaardigheid. In jouw redenering kom je er wel erg makkelijk van af.
Arie (3-11-2023 om 09:50)
En zo komt hij er weer met zijn gladde praatjes goed van af! De meisjes ( vrouwen ) worden voor eeuwig gestraft.
Rick Roll (3-11-2023 om 09:16)
Sorry maar ik kan deze dames niet serieus nemen. Door zo lang gewacht te hebben met een aangifte, is het extreem moeilijk om je nog tegen zo'n beschuldiging te kunnen verdedigen. Zeker als er totaal geen bewijs is. En of we het nou leuk vinden of niet, valse beschuldigingen komen steeds vaker voor. Zoals we konden zien bij Johnny Depp staan vrouwen niet boven misbruikbeschuldigingen als het ze uitkomt. Derhalve kan ik er niet meer vanuit gaan dat het een eerlijke rechtzaak kan worden; Het OM is niet geïnteresseerd in de waarheid maar in een veroordeling. Er is totaal geen bewijs maar toch eisen ze een cel- en taakstraf; In welke wereld is dat justitie? Op welke manier kun je jezelf tegen zoiets verdedigen als je het niet gedaan hebt?
Cookie-instellingen beheren