Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Verdachte stalking komt niet opdagen, volgend jaar nieuwe zitting

Toegevoegd: 09-11-2023, 11.55 uur
Verdachte stalking komt niet opdagen, volgend jaar nieuwe zitting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 30-jarige vrouw uit Oudelande kan de datum alvast in haar agenda zetten: 9 februari 2024 om 13.00 uur. Op die dag en tijd wordt de vrouw verwacht op de zitting van de rechtbank in Middelburg om zich te verantwoorden voor stalking van een ex-collega.


De stalking zou hebben plaatsgevonden in de periode van eind augustus tot en met midden september vorig jaar en eind september 2018 tot en met medio februari 2019. De rechtbank had voor de zaak donderdag anderhalf uur uitgetrokken, maar de vrouw verscheen niet bij de zitting.

De rechtbank heeft nu bevolen dat ze op de aangekondigde zitting verplicht is om aanwezig te zijn. Verkiest de vrouw het om niet te verschijnen, dan zal ze dat met medische verklaringen moeten onderbouwen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (10-11-2023 om 13:39)
Hoezo uitstellen? Gewoon veroordelen voor het maximum. Moet je maar komen opdagen.
Belast (10-11-2023 om 07:22)
@Ad ik vrees van niet Eigenlijk zou zulke figuren een no show boete moeten krijgen van €2,500 ongeacht het delict.. Maar ja, van een kale kip pluk je geen veren.
mark witte (9-11-2023 om 19:45)
@hans. dat mag dat ze de lippen op elkaar houd. ze had in ieder geval de kans dan gehad om zichzelf te verdedingen. als die kans niet gegrepen word kan er een veroordeling komen op basis van getuigen,politie,slachtoffer. zo simpel is het
Vlissinger (9-11-2023 om 18:34)
Heel vervelend voor het slachtoffer die juist geen contact meer wil met deze stalker. Je leest dat stalken heel vaak door narcisten wordt gedaan die het hun slachtoffer niet gunnen dat ze verder gaan met hun leven. Narcisten willen juist de macht en controle houden over hun partner houden en als de partner dan op den duur al het mentale misbruik beu is en een punt achter de relatie zet, dan kunnen deze gekken doordraaien en gaan ze stalken en hun ex zwartmaken om zo zelf het slachtoffer te spelen. Zielige onvolwassen griezels zijn het, dat ze dit gedrag nodig hebben. Ik wens deze man veel sterkte toe.
Mijn mening (9-11-2023 om 18:15)
Niet komen zonder goede reden is mijns inziens gewoon veroordelen.
Hans (9-11-2023 om 17:46)
@ Ad Jonkers. Je hebt daar misschien wel gelijk in, maar als ze wel komt opdagen en verder haar lippen stijf op elkaar houdt? Dat maakt dan ook geen verschil verder toch. Ik zou ook nergens antwoord op geven als dat in m'n nadeel zou kunnen zijn.
Cookie-instellingen beheren